ALİ ÇANKIR: ONURUYLA MESLEĞİNİ YAPAN HER GAZETECİ DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ BİRER ÜYESİDİR

ALİ ÇANKIR: ONURUYLA MESLEĞİNİ YAPAN HER GAZETECİ DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ BİRER ÜYESİDİR

Önceki dönem CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında gazetecilere yapılan baskılara değinen Çankır, gazetecilik mesleğinin baskı kabul etmediğinin altını çizdi. Çankır, “Gazeteciler vatandaşlarımızın haber alma hürriyetinin vazgeçilmez birer parçasıdır. Bu uğurda birçok basın emekçisi canlarını vermiş, maalesef ki basın tarihimiz gazetecilerimizin kanlarıyla da yazılmıştır” ifadelerini kullandı.

Çankır şunları ifade etti: Basının halkın haber alma hürriyeti noktasındaki önemi yadsınamaz. Basınımızın onuruyla sahada ter döken muhabirinden, sayfa başında ter döken editörlerine, kalemiyle deneyimlerini aktaran yazarlarına kadar her üyesi bizler için değerli birer emekçidir. Yerel-ulusal ayrımı yapmadan, özellikle son yıllarda basınımız üzerindeki baskı İstibdat Dönemi’ni hatırlatmaktadır. Oysa demokrasinin olmasa olmazı olan basın, aynı zamanda dördüncü kuvvettir. Son dönemde sadece bazı televizyon kanallarına kesilen cezalar ve yerel basının çeşitli yöntemlerle cezalandırılıyor olması demokrasimizdeki geriye gidişin bir göstergesidir.

Oysa ki onuruyla-gururuyla mesleğini yapan her gazeteci demokrasimizin vazgeçilmez birer üyesidir. Çünkü onlar vatandaşlarımızın haber alma hürriyetinin vazgeçilmez birer parçasıdır. Bu uğurda birçok basın emekçisi canlarını vermiş, maalesef ki basın tarihimiz gazetecilerimizin kanlarıyla da yazılmıştır.

Basınımız için de güzel günlerin geleceğini biliyoruz ve bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Halkı bilgilendirmek için ter akıtan; onuruyla ve gururuyla mesleğini yapma gayreti içerisindeki her gazetecimizin “10 Ocak Gazeteciler Gününü” kutlarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.