Almanya’da Pegida’ya “Hz. Muhammed karikatürü” yasağı

Almanya’da Pegida’ya “Hz. Muhammed karikatürü” yasağı

Almanya’nın Leipzig kentinde Pegida’nın uzantısı olan Legida’nın bu gün yapmayı planladığı İslam ve yabancı karşıtı eylemde Charlie Hebdo tarafında yayınlanan Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürleri taşıma yasağı getirildi.

Paris’te Charlie Hebdo saldırısını fırsata dönüştürmek isteyen Pegida ve uzantısı Legida’nın oyunları bozuldu. Almanya’nın Leipzig kentinde Pegida’nın uzantısı olan Legida’nın bu gün yapmayı planladığı İslam ve yabancı karşıtı eylemde Charlie Hebdo tarafında yayınlanan Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürleri taşımasına yasak getirildi. Leipzig şehir idaresi karikatür yasağının Paris olaylarından sonra kışkırtma, nefreti arttırma ve provokasyonlara neden olacağından gösteri yasasına aykırı olduğu için karikatürleri taşımayı yasakladığını açıkladı. Haberin yayınlanması sosyal medyada olumlu tepkiler aldı. Leipzig Belediye Liberal Parti Meclisi Üyesi René Hobusch yasağı eleştirirken, kararı sansür ve özgür ifadenin kısıtlanması olarak nitelendirdi.

"YASAYA UYGUN OLARAK YAPTIK"

Leipzig kent yönetimi, Paris'teki terör saldırısı sonrası aldığı yasak kararı, bugünden itibaren uygulamaya koyacak. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberinde göre, kent sözcüsü yasak kararının gösteri ve toplanma yasası maddelerine uygun olarak alındığını açıkladı. Sözcü, "Paris olayından sonra Muhammed karikatürlerinin bir kışkırtma aracı olacağını düşünüyoruz" dedi. Öte yandan yasağa uyulması konusunda organizatörlerin sorumlu olacağı vurgulandı. FDP'li Belediye Meclisi Üyesi René Hobusch yasağı eleştirirken, kararı sansür ve özgür ifadenin kısıtlanması olarak nitelendirdi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.