Aşık Mahsuni konseri dinleyenleri mest etti

Aşık Mahsuni konseri dinleyenleri mest etti

Aşık Mahsuni konseri dinleyenleri mest etti

Didim Belediyesi’nin katkıları ve bir barın sponsorluğunda Didim’in sevilen seslerinden Vedat Demirhan, verdiği konserde Halk Müziğinin usta sesi Mahsuni Şerif’in sevilen eserlerini seslendirdi.
Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP’li Meclis üyeleri Hatice Gençay ve Sinan Ceyhan, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkanı Hasan Dikçe ile Didimliler katıldı. Kültür Merkezindeki konsere ilgi yoğun olurken, konser öncesi Aşık Mahsuni Şerif’in hayat hikayesi anlatıldı.
Ardından sahne alan Vedat Demirhan bir şiir ile konsere başlarken Demirhan “Bizler ayrışmayacağız. Türk’ü, Kürt’ü, Çerkezi, Alevi’si ve Sünnisi ile bir bahçede hep birlikte açan farklı çiçekler misali farklılıklarımızla bir arada olacağız. Ben Kuzey’in oğluyum, benim için önce insan; bu noktada Halk Müziğinin usta isimlerinden Aşık Mahsuni Şerif’in eserlerini birlikte seslendireceğiz.” dedi.
Demirhan daha sonra Aşık Mahsuni Şerif’in dillerden düşmeyen eserlerini konsere katılanlarla birlikte seslendirdi. Türkü dolu geceye katılanlar hoş saatler geçirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.