Asırlık Ağaçlar Zarar Gördü

Asırlık Ağaçlar Zarar Gördü

OVACIK YAYLASI'NDA ASIRLIK AĞAÇLAR FIRTINA NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ

Ülke genelinde ve Ege'de 3 gündür devam eden sağnak yağış çiftçileri sevindirirken, yağışla birlikte gerçekleşen fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Aydın'ın Sultanhisar İlçesi Malgaçemir Köyü'nün zirvesinde bulunan Ovacık Yaylası'nda meydana gelen fırtınada asırlık kestane ağaçları yıkıldı. Aniden bastıran şiddetli rüzgarda pek çok bahçe evinin çatısı uçarken, asırlık ağaçlar da zarar gördü. Fırtına esnasında yaylada bulunan pek çok kişi korkulu anlar yaşarken, can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu.
Fırtına nedeniyle ağaçların yollara devrilmesi, elektrik ve telefon kablolarının yıkılması nedeniyle yaylanın çevre ile irtibatı kesildi. Yayla evlerinde mahsur kalan vatandaşlar sabah saatlerinde başlayan çalışmaların ardından köylerine geri döndü. Yağmurun ardından başlayan kar yağışı nedeniyle kış sebzesi yetiştiren bir çok köylü yayladan göç etmek zorunda kaldı.
Yıllardır yaylada yaşadıklarını ve zaman zaman bu tür meteorolojik olaylara şahit olduklarını belirten Malgaçemir Köylüleri ilk defa bu kadar şiddetli bir fırtına ile karşılaştıklarını ve çok korktuklarını söylediler.
Fırtına sonunda asırlık ağaçlar adeta bıçakla kesilmişçesine ortadan ikiye yarılması görenleri şaşırttı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.