Asuman Dokuzlu 41. sergisini açtı

Asuman Dokuzlu 41. sergisini açtı

Asuman Dokuzlu 41. sergisini açtı

Aydınlı Ressam Asuman Dokuzlu 41. Sergisini açtı. ’Cennetin ya üstünde ya altında Anadolum’ adlı yağlı boya resim sergisi yoğun ilgi görürken, aynı zamanda 3 çocuk annesi ve iki torun ninesi olan Ressam Asuman Dokuzlu bu sergisinde imza olarak Türk Bayrağı’nı kullandı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına; Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, 23’üncü Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, AYTO eski Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile çok sayıda davetli katıldı.
“Cennetin ya üstünde ya altında Anadolum” ismi ile 41’inci sergisini açtığını belirten Ressam Asuman Dokuzlu, resimlerinde Anadolu’nun eşsiz güzelliğini konu edindiğini söyledi. Türkiye’nin her köşesinin ayrı bir değer ve ayrı bir kültür olduğunu belirten Ressam Asuman Dokuzlu “Anadolu coğrafyası, doyumsuz güzellikleriyle dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Bu topraklarda bazı yerlerde kar yağarken bazı yerlerde insanların denize girdiklerini görüyoruz. Her toprağı ayrı bir değer, ayrı bir kültür, ayrı bir dil olan Anadolu coğrafyasını; cennetin ya altında ya da üstünde düşüncesinden yola çıkarak hayal gücümle resmettiğim eserlerle gözler önüne sermek istedim. Ayrıca eserlerimde imzam olarak Türk Bayrağı’nı kullandım. Burada bayrağımızın benim için çok önemli olduğunu vurgulamak istedim. Resimlerimde kadınların yüzünün işlemeyişimin nedeni ise kadınlarımızın bazı bölgelerde varlığının olmamasıdır. Bu doğrultuda kadınlarımızın karşılaştığı sorunları dikkat çekmek amacıyla eserlerimde böyle bir uygulamaya imza attım” dedi.
30 eserin yer aldığı serginin yılbaşına kadar ziyarete açık olacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.