Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı törenle açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı törenle açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı törenle açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konservatuar düzenlenen tören ile açıldı. 160 kursiyerin 4 bölümde eğitim göreceği konservatuarın açılış kurdelesini kesen Başkan Çerçioğlu, genç bir kursiyerin dans davetini geri çevirmeyerek açılışta vals yaptı.
Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Binası’ndaki konservatuvar açılışına, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve davetliler katıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan konservatuvar, bünyesindeki Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları ve Işık Ses Teknolojileri Bölümleri ile eğitim öğretime başladı. 500 kursiyerin başvurduğu konservatuara elemelerle 160 öğrencinin alındığı açıklanırken, öğrencilerin profesyonel eğitmenler eşliğinde ders göreceği açıklandı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Aydın’da yıllardır böyle bir konservatuarın eksikliğini çekildiği dikkat çektiği konuşmasında, “Yıllardır sanatseverler tarafından her platformda, Aydın’da konservatuvar olması gerekliliği savunuluyordu. Konservatuar açmak bir inşaata benzemez ihale yapılıp inşaat işine benzemez. Biz iki yıldır bu konservatuar için çalışma yürütüyorduk. Aydın’da bu zamana kadar belediye hizmet binası, alt geçit ve otogar gibi birçok projeyi tamamlayıp hizmete açtık. Ama beni en çok heyecanlandıran projelerden bir tanesi bu konservatuar oldu. Aydın’dan neden geleceğin sanatçıları yetişmesin? Onun için konservatuarımız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlarıyla açılışa katılanları coştururken, Konservatuarın Kılınç Kalkan ve Halk Oyunları ekipleri oyunlarıyla izleyenlerden alkış aldılar. Özlem Çerçioğlu ve beraberindekiler tarafından konservatuarın açılış kurdelesi kesilirken davetliler konservatuarın bölümlerini gezerek bilgi aldı.
Açılış sonrası salonda Vals yapan konservatuar öğrencileri Eray Bingör ve Ece Başak Özdağ’ın danslarını izleyen ve gençleri tebrik eden Başkan Çerçioğlu, Eray Bingör’ün dans teklfini geri çevirmedi. Genç kursiyerle bir süre vals yapan Başkan Çerçioğlu, danstaki becerisiyle açılışa katılanlardan alkış aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.