Aydın Büyükşehir Tiyatrosu yeni sezonu açıyor

Aydın Büyükşehir Tiyatrosu yeni sezonu açıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (ABBŞT), 2014-2015 tiyatro sezonunu açıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (ABBŞT), 2014-2015 tiyatro sezonu hazırlıklarını tamamladı. Bu yılda birçok oyunu tiyatro severlerle buluşturacak olan ABBŞT, geçen sezonlarda seyirci rekorları kıran Aziz Nesin’in “Hadi Öldürsene Canikom” isimli oyununu, usta yazarın doğumunun 100. Yılı olması sebebi ile bu yılda sahneleyecek. ABBŞT, “Hadi Öldürsene Canikom” dışında, birbirinden farklı oyunlarla da tiyatro severlere renkli bir sezon sunacak.
Moliere’in ölümsüz eseri “Tartüffe” adlı komedi, Serkan Fırtına’nın sanat danışmanlığında Fatih Bulut’un rejisiyle seyircilerle buluşacak. Sezonun çocuk oyunu ise M.Güneş Aktaş’ın in yazdığı, Serkan Fırtına ve Fatih Bulut’un yönettikleri “Çevreci Dede”. Bu sezon repertuarına gençlik oyunu da ekleyen ABBŞT, Ergun Sav’ın yazdığı Fatih Bulut’un yönettiği “Beş Kız Arkadaş” seyircilere merhaba diyecek başka bir oyun. Fatih Bulut ve Ali Aslan’ın beraber derledikleri, “Çalgılı Çengili Ortaoyunu” ise sezonun ilgi çekmesi beklenen komedilerinden biri olmaya aday. Sezon içinde sahnelenecek diğer bir oyun ise, Yıldırım Keskin’in yazdığı Fatih Bulut’un yönettiği “İnsansızlar”
Kasım ayı ile beraber 5.Dönem Tiyatro Atölyesi de çalışmalarına başlayacak. Tiyatro kursiyerlerinin sezon oyunları ise Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun “Reytingistan” adlı komedi ve Behiç AK’ın yazdığı, tiyatro ekiplerinin vazgeçilmez bir oyunu olan “Ayrılık”
Tiyatro etkinliklerinin yıl boyunca süreceğini ifade eden ABBŞT Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına , “ABBŞT olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun desteği ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız öncülüğünde, önceki dönemde tiyatro alanında gerçekleştirdiğimiz atılımı, artık daha fazla sorumluluk bilinciyle tüm Aydın halkının katılımcı olduğu etkinliklerle arttırmayı hedeflemekteyiz. Bünyemizde gerçekleştirdiğimiz tiyatro atölyeleri ile birçok yeni tiyatro sever ve genç tiyatrocu adayı yetiştirdik. Aydın kenti artık tiyatronun Anadolu da parlayan en önemli ışıklarından biri haline gelmiştir. Bize her zaman destek olan değerli Aydınlılara teşekkür ediyoruz. Bu sezonda onları evlerine, ABBŞT Şükran Güngör Sahnemize bekliyoruz” İfadelerini kullandı.
Yeni sezon oyunlarının prömiyer tarihleri ise şöyle: “Çevreci Dede” çocuk oyunu 5 Kasım Çarşamba saat 14:00 Yer: ABBŞT Şükran Güngör Sahnesi. “Tartüffe” : 6 Kasım Perşembe saat 20:00 Yer : ABBŞT Şükran Güngör Sahnesi. “Çalgılı Çengili Ortaoyunu”: 7 Kasım Cuma saat 20:00 Yer: ABBŞT Şükran Güngör Sahnesi. Oyunların davetiyeleri Aydın Büyükşehir Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.