AYDIN SEZGİN: 2021 YILININ PAMUK PRİM DESTEKLERİ HALA ÖDENMEDİ

AYDIN SEZGİN: 2021 YILININ PAMUK PRİM DESTEKLERİ HALA ÖDENMEDİ

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, 2021 yılı pamuk prim desteklerinin hala ödenmemiş olmasını Meclis gündemine taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi hazırladı.

“Pamuk, ülkemizin en önemli ihraç ürünleri arasında yer almaktadır. Ancak son yıllarda özellikle gübre, tohum ve yakıt gibi girdi fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üreticiler büyük sıkıntı yaşamaya başlamıştır” ifadelerini kullanan Sezgin, pamuk üreticilerinin haklı olarak tarımsal desteklerin bir an önce ödenmesini beklediğini belirtti.

İYİ Partili Sezgin, uzun süredir devam eden ekonomik kriz ortamının neden olduğu maliyet artışlarına ek olarak, koronavirüs salgını nedeniyle karşılaşılan sıkıntılar da göz önünde bulundurulduğunda pamuk prim desteklerinin en kısa sürede ödenmesi çağrısında bulundu. Sezgin’in Tarım Bakanı Kirişci’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

1) 2021 yılının pamuk prim destekleri neden hala ödenmemiştir?
2) Pamuk prim desteklerinin ödenmesi her yıl bir sonraki yılın pamuk ekim sezonuna kadar sarktığı için üreticiler ekim maliyetlerini karşılamakta zorluk yaşamaktadır. Ödemelerin en geç her yılın Şubat-Mart aylarında tamamlanmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
3) Gübre, ilaç, elektrik gibi girdi fiyatlarının ve sulama ücretlerinin makul düzeylere çekilmesi ve desteklerin artırılması yönünde bir çalışmanız mevcut mudur?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.