AYDIN VALİLİĞİNİN ENGELLEMESİNE SCP'DEN CEVAP

AYDIN VALİLİĞİNİN ENGELLEMESİNE SCP'DEN CEVAP

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Aydın İl Yönetiminin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Aydın İl Yönetiminin yazılı açıklaması şöyle:

02.06.2022 tarihinde Efeler İlçe Başkanlığımız “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına:

Ankara–Şam el sıkışsın, tüm sığınmacılar güvenle evlerine dönsün!” Aydın Valiliğine Sevgi Yolunda imza kampanyası ile ilgili başvuru yapmış.

03.06.2022 tarihinde Valilik makamı “imza standı açmaları uygun görülmemiştir” diye hiçbir sebep göstermeden faaliyetimizi engellemiştir.

06.06.2022 tarihinde “Sosyalist Cumhuriyet Partisi Efeler İlçe Başkanlığının “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına hitaben Ankara–Şam el sıkışsın, tüm sığınmacılar güvenle evlerine dönsün! “ imza kampanyası 02.06.2022-02.07.2022 tarihleri arasında 12.00-18.00 saatlerinde Sevgi Yolunda gerçekleştireceği imza kampanyası ile ilgili bazı illerde kampanyamız sorunsun olarak devam ettiği halde Aydın Valilik makamının Sayı E-76886379-659-38830 yazısı ile 03.06.2022 tarihli dilekçedeki imza kampanyamıza engellemeye yönelik “olumsuz cevap verilmesinin” nedenlerinin tarafımıza bildirilmesini talep ederiz.”

Valilik aşağıdaki imza metninin neresinden rahatsız olmuştur?

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına:

Ankara–Şam el sıkışsın, tüm sığınmacılar güvenle evlerine dönsün!

Dünyanın hiçbir ülkesi, 10 yıl gibi kısa bir süre içinde nüfusunun yüzde 10’u kadar bir mülteciyi kabul etmemiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesi, kendisi ciddi güvenlik sorunları ile uğraşırken sınırlarını dışarıdan gelen sığınmacılara ardına kadar açmamıştır.

Gene dünyanın hiçbir ülkesi, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyorken, mültecilerin 10 milyarlarca doları bulan mali yükünün altına girmemiştir.

Bütün bu akıl almaz gelişmeler son on yılın Türkiye’sinde yaşandı ve bugünkü çıkmaza geldik. Bu sorunun çözümü Ankara’nın vakit geçirmeden Suriye politikasını değiştirmesinden Şam ile derhal el sıkışmasından geçiyor.

Şam Hükümeti buna hazırdır. Esad yönetimi son olarak ilan ettiği genel afla, Türkiye dâhil başka ülkelerde sığınmacı olarak bulunan bütün vatandaşlarının hiçbir kovuşturmaya uğramadan evlerine dönebileceklerini açıkladı.

Türkiye önüne gelen bu fırsatı değerlendirmelidir.

Biz aşağıda imzaları bulunanlar, AKP Hükümeti’ni, sığınmacıların güven içinde evlerine dönebilmeleri için Şam ile işbirliği yapmaya çağırıyoruz!”

Siyasi partiler, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak çalışırlar(Madde4)

Aydın Valiliği faaliyetimizi engellemesini şiddetle protesto ediyoruz. Aydın Valiliğine çağrımız bu hukuksuz işleminize derhal son verin .Parti faaliyetimizi engellemeyin sizler iktidarın payandası değil halkın valisi olduğunuzu gösterin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.