AYDIN’A YAKIŞMAYAN BU TUTUMUN BİLİNÇLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ

AYDIN’A YAKIŞMAYAN BU TUTUMUN BİLİNÇLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Saatçı açıklamasında Aydın Valiliğine 18 Mart dolayısıyla hazırlanan davetiye konusunda yüklendi.

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı'nın yazılı açıklaması şöyle:

Tarihi şan ve şeref dolu bir ulus olarak yarın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'mizin 108. Yıl dönümünü kutlayacak ve destansı zaferimizin kahramanlarını anacağız.

Nesilden nesile aktarılan bu zaferimizin mimarı, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşları ile verdiği mücadele; bugün bizlerin onur ve şeref nişanesi olmuş ve bu mücadele sonucu kazanılan zaferlerin ülkemize kattığı değerlere sahip çıkmak ise bizlerin en büyük sorumluluğu olmuştur.

Bu sorumluluğumuzun çizgisinde bir hususu kamuoyu ile paylaşmak isteriz.


Aydın Valiliğimizin 18 Mart dolayısıyla her yıl düzenlediği anma programı için gönderdiği davetiye de; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi yerine 18 Mart Şehitlerimizi Anma günü yazılarak Çanakkale Zaferi ismi çıkartılmış ve yine bu davetiye de ülkemizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin kahramanı ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir tane dahi resmine yer verilmemiştir. Ebedi liderimizin bir çok övgüsüne mazhar olmuş, efeler diyarı Aydın ilimize yakışmayan bu tutumun bilinçli olduğunu düşünmek asla istemiyoruz. Lakin bu durumu da hoş karşılamadığımızı net ve keskin bir şekilde belirtmek istiyoruz.


Efeler diyarı kentimizin devlet temsiliyetindeki en üst makamı Aydın Valiliğin'den bu hususu ivedilikle düzeltmesini bekliyor ve bir daha bu şekilde hata yapılmamasını temenni ediyoruz.

whatsapp-image-2023-03-17-at-14-27-24.jpegwhatsapp-image-2023-03-17-at-14-27-24-2.jpegwhatsapp-image-2023-03-17-at-14-27-24-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.