Aydın'da Edebiyat Günleri başladı

Aydın'da Edebiyat Günleri başladı

Aydın'da Edebiyat Günleri başladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Aydın Edebiyat Günleri” etkinlikleri kapsamın da ‘Şairlerden Şiir ve Şarkılar” konulu söyleşi yoğun ilgi gördü.
Efeler Şükran Güngör - Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonun da üç gün devam edecek olan etkinlik, “ Kadın’ın Adı Duygu” isimli resim sergisinin açılışının ardından Pelin Batu ve Mehtap Meral eşliğinde “ Şairlerden Şiirler ve Şarkılar” dinletisi ile devam etti.
Dinletide, Mehtap Meral, Nazım Hikmet, Gülten Akın, Ataol Behramoğlu, Orhan Veli, Turgut Uyar, Sabahattin Ali, Cahit Sıtkı Tarancı ve Füruğ Füruhzad’ın şiirlerinden bestelenen şarkıların yanı sıra, kendi yapıtlarını da seslendirdi; Pelin Batu da kendi şiirlerini okudu
Düzenlenen etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yoğun ilgi gören etkinliğin, ikinci günün de Orhan Kemal konulu Ferudun Andaç’ın söyleyişi ve “Hasretinden Parangalar Eskittim” tiyatro kumpanyasıyla sürerken, üçüncü gün de ise Nazım Hikmet Ran’ı anma etkinliklerin de “Nazım’ın İzinde” konulu Melih Güneş’in söyleyişi ve ardından “Onalar ki Kuayı Milliye Destanı” adlı tiyatro etkinliği ile “Aydın Edebiyat Günleri” programın sona ereceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.