AYDIN’IN HALK SAĞLIĞI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN SİYASİ HIRSINA KURBAN EDİLDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun sorumluluktan kaçtığı bir oturum olarak kayıtlara geçti.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun sorumluluktan kaçtığı bir oturum olarak kayıtlara geçti. Yasal olarak Büyükşehir’e ait olan ilaçlama hizmetleri yeniden gündeme geldiğinde Çerçioğlu, Aydın halk sağlığı negatif etkileyen sinek ve haşere sorununu çözümsüz bıraktı. 11 yıldır ilçe belediyelerinin omzuna yıkılan ve milyonlarca liralık yük doğuran ilaçlama hizmetinin Büyükşehir’e devri için sunulan teklif, Çerçioğlu’nun talimatıyla komisyona geri gönderilmişti. Mecliste karar çıkmayınca ortaya tek bir tablo kaldı: Aydın’ın sağlığı yine Özlem Çerçioğlu’nun siyasi hesaplarına kurban edildi.

YASA ORTADA AMA BAŞKAN UYGULAMAK İSTEMİYOR

5216 sayılı yasa açıkça Büyükşehir’i sorumlu tutarken, Çerçioğlu’nun bu görevi üstlenmemekteki ısrarı, ilçelerde tepkiyi büyüttü. Yaz aylarında artan sinek popülasyonu, vatandaşın her gün yaptığı şikâyetler ve ciddi hastalık risklerine rağmen sorumluluk almaması kamuoyunda “Neden kaçıyor?” sorularını beraberinde getirdi.

3 MİLYARLIK YÜK İLÇELERE BIRAKILDI

Cenaze-defin hizmetlerinden ilaçlamaya kadar Büyükşehir’in yasal sorumlulukları 11 yıl boyunca ilçe belediyelerine yükletildi. 2014–2025 arasında ilçelerin üstlendiği yük 3 milyar TL’ye dayandı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun sorumluluk almaktan geri durması, kamuoyunda sert tepkilere neden oldu. Vatandaşın yorumu ise açık: “Büyükşehir görevi yapmıyor, sorunları ilçelerin sırtına bırakıp kenardan izliyor.”

YASAL SÜREÇ TUZAĞI

İlçe belediye başkanları, Büyükşehir Meclisi’nde ertelenen ilaçlama maddesinin Özlem Çerçioğlu tarafından bilinçli olarak oyalandığını vurguladı. Çünkü Çerçioğlu’nun bu maddeyi erteleme hakkı yok; yalnızca dava yoluna gitme hakkı var. Ancak Çerçioğlu’nun hedefinin, hizmeti üstlenmemek için yargı sürecini bilerek devreye sokmak, konuyu aylarca hatta görev süresi boyunca sürüncemede bırakmak olduğu ifade ediliyor.

Siyasi kulislerde bu durum, “hizmeti yapmamak için davayı kalkan olarak kullanmak” şeklinde yorumlandı. Özellikle de daha önce cenaze ve defin hizmetleri üzerinden vatandaşın acısını siyasete malzeme ettiği tartışmaları hatırlatılarak, Çerçioğlu’nun bu tutumunun çifte standart ve siyasi iki yüzlülük olduğu görüşü öne çıkıyor.

Bu adım, açıkça şunu gösteriyor: Aydın’da artık sadece sinekle değil, Büyükşehir yönetiminin engellemeleriyle de mücadele ediliyor. Özlem Çerçioğlu’nun bugünkü tutumu, Aydın’ın en temel halk sağlığı sorununu siyasi malzemeye dönüştürdüğü yorumlarını güçlendirdi. Aydın halkı karar beklerken, Başkan Çerçioğlu’nun tercihi; yine kaçmak oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.