AYDINLILAR DERNEĞİ BURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

AYDINLILAR DERNEĞİ BURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın yatıracakları öğrenim bursları ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın'ın açıklaması şöyle:

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Ankara’daki üniversitelerde yükseköğrenim gören Aydınlı öğrencilerin burs ihtiyaçlarının karşılanması için "Öğrencine Sahip Çık" adıyla başlattığımız burs kampanyasında burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiştir.

Aydınlı öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanması için kaynak oluşturulması amacıyla Ağustos ve Eylül aylarında derneğimizin www.aydinlilar.org ve www.efeler.org resmi internet adreslerinde, mail, whatsapp, facebook, ve yerel gazeteler yoluyla hemşerilerimizden, hayırseverlerimizden destek çağrısında bulunulmuştur. Bu çağrımıza önceden milletvekilliği görevinde bulunmuş hemşerilerimiz, halen milletvekilliği görevini yürüten milletvekillerimiz, Aydın ve Ankara’da başta olmak üzere diğer illerimizde yaşayan ve çeşitli kurumlarda görev yapan akademisyen, bürokrat, uzman, mali müşavir, avukat, memur, işadamı, emekli hemşerilerimiz ve hayırseverlerimizden destek gelmiştir. Hemşerilerimiz ve hayırseverlerimizin bu desteği derneğimiz adına Ankara’daki TC Ziraat Bankası Kızılay Şubesinde burs için oluşturduğumuz hesapta toplanmaktadır.

Üniversitelerin açılmasına takiben yine www.aydinlilar.org ve www.efeler.org resmi internet adreslerinde, mail, whatsapp gruplarımız ve facebook yoluyla duyuru yapılmış ve öğrencilerimizin www.aydinlilar.org ve www.efeler.org internet adreslerimizde yer alan derneğimizin Burs Yönergesinde belirtilen bilgi, belgeler ve müracaat formu ile 31 Ekim 2022 tarihine kadar müracaat yapması sağlanmıştır. Öğrencilerimizin başvuruları yönetim kurulu içinden oluşturduğumuz Burs Komisyonunca incelenmiş ve yönetim kurulumuzun onayına sunulmuştur.

Derneğimize burs almak için 65 müracaat yapılmış, başvuruda bulunan öğrencilerimizin bilgi ve belgeleri, Burs Komisyonu tarafından incelenmiş, değerlendirmenin daha sağlıklı yapılabilmesi için 13 Kasım 2022 ve 20 Kasım 2022 tarihlerinde öğrencilerimizle bire bir görüşmeler yapılarak, öğrencilerin aile durumu, anne ve/veya babanın vefat etmiş olma durumu, ailede şehit veya gazilik durumu, ailenin gelir durumu, ihtiyaç ve başarı durumuna dikkate alınarak burs verilecek öğrenciler belirlenmiştir.

Ayrıca öğrencilerimizle yapılan görüşmelerde öğrencilerimizin derneğimizin etkinliklerine katılım sağlamaları ve destek olmaları istenmiş, önümüzdeki yıl burs değerlendirmemizde öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarının göz önüne alınacağı ifade edilmiş olup, kişisel bilgilerin ve yardımlaşmanın mahremiyeti gereği hayırseverlerimizin ve burs almayı hak kazanan öğrencilerin bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmayacağı kendilerine bildirilmiştir.

Derneğimize burs başvurusunda bulunan 65 öğrenci ile ilgili derneğimiz Burs Komisyonunun burs bütçesini de dikkate alarak 28 Kasım 2022 tarihinde yaptığı değerlendirme sonucu yönetim kurulunun onayına sunulmuş ve yönetim kurulumuzun onayı neticesinde; 50 öğrencinin derneğimizin Ziraat Bankası Kızılay Şubesindeki burs hesabında toplanan kaynaktan, 3 öğrencinin (birer kişi) ise Ankara’da bulunan işadamı-mühendis ve avukat hemşerimiz tarafından olmak üzere toplam 53 Aydınlı öğrencimizin desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizle iletişime geçerek kendilerine ait ödeme için hesap bilgileri istenmiştir. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimize Kasım ayından Haziran ayına kadar 8 ay boyunca her ay için 350 TL yatırılacak olup, Kasım ayı ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde hesaplarına yatırılmıştır.

Burs yönergemizin belirlendiği 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminden bu yana;

2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 16 öğrenciye,

2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde 29 öğrenciye,

2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 41 öğrenciye

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde 39 öğrenciye burs verilmiş olup,

2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde pandemi nedeniyle burs verilmemiştir.

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde ise 53 öğrenciye burs verilecektir.

Derneğimizin Ankara’da eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı burs kampanyasına destek olan hayırsever hemşerilerimizin ve faydalanan öğrenci sayısının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Derneğimizin burs kampanyasına güven duyarak destek olan, hemşerilerimize, dostlarımıza ve hayırseverlerimize vermiş oldukları destekten dolayı öğrencilerimiz, şahsım ve yönetim kurulum adına en kalbi duygularımızla şükranlarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.