Aydınlılar şiir gecesinde buluştu

Aydınlılar şiir gecesinde buluştu

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi’nin düzenlediği ‘İşte Birlik’ adlı şiir gecesi ilgi gördü.

TÜRKAV Aydın Şubesi, Büyük Fikir ve Dava Adamı Gaspıralı İsmail Bey’in ölümünün 100. yılı olan 2014 yılında ilan ettiği “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” yılının son etkinliğini Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Tiyatro Salonu’nda “İşte Birlik” Şiir Gecesi olarak gerçekleştirdi.
Düzenlenen geceye 23.Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, TÜRKAV İzmir Şube Başkanı Birol Demirci, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, TÜRKAV Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, ülkenin kendi diliyle çok kıymetli şiirler ve şairler yetiştirdiğine değinerek, “Böyle geniş bir kültür hazinesine sahip olan milletimiz var olduğu her dönemde kendi diliyle çok kıymetli şiirler oluşturmuş ve şairler yetiştirmiştir. Şiir hayatın temeli, insanın ve dilin özüdür. Şairin dediği gibi; şiir olmayan yerde insan ve insan sevgisinden bahsedilemez. İnsan sevgisinin merkezi olan güzel vatan coğrafyasında Süleyman Çelebi’nin mevlidinden Yunus’a, Mevlana’dan Osmanlı Padişahlarına, Aşık Paşa’dan Yahya Kemal’e kadar, niceleri şiirimize, kültürümüze büyük zenginlik katmışlardır. Onun için, sanata ve sanatçımıza sahip çıkmalıyız. Sanatçıda hiçbir zaman için, içinde yaşadığı toplumdan ve değerlerinden uzak olmamalıdır. Bunun için diyoruz ki; bize hürriyet kavramını şiirleri ile işleyen Namık Kemal, İstiklal Mücadelemizi vicdanlarımıza nakışlayan Mehmet Akif, Yufka Yüreklilerle Çetin Yollar Aşılmayacak diyen Atsız Hocam, İnsanın Su Misali olduğunu anlatan Üstad Necip Fazıl, Sarı Saçlarına Deli Gönlümüze Bağlatan Karakoç ve niceleri bizi biz yapan temel değerlerimizdir” dedi.
Ozan, ayrıca vatanımızın zor günlerden geçtiğini ve bu zamanda Türk Milliyetçilerinin bu olaylara seyirci kalmayacağına da belirterek; “Unutulmamalıdır ki herkes sussa da, Zulmü Alkışlayamam, Zalimi Sevemem, diyen Mehmet Akifler susmaz. Mehmedim Sevinin Başlar Yüksekte, Ölsekte Sevinin, Geri Dönsekte, diyen Necip Fazıllar susmaz. Türklüğün Vicdanı Bir, Dini Bir, Vatanı Bir, Fakat Hepsi Ayrılır, Olmazsa Lisanı Bir, diyen Ziya Gökalpler susmaz. Hepsi sussa da Türk Milliyetçileri susmaz, yutmaz, unutmaz” dedi.
Vakıf üyeleri tarafından Türk Milliyetçiliğine fikir önderliği etmiş Ziya Gökalp, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Arif Nihat Asya, Hüseyin Nihal Atsız, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Osman Yüksel Serdengeçti, Dilaver Cebeci, Abdurrahim Karakoç ve Ömer Lütfi Mete gibi şairlerin şiirleri seslendirildi. Gecenin sonunda sahne alan Sanatçı Arif Nazım ise seslendirdiği sevda, vatan, hasret, ülkü şiirleri ve türküleri ile katılımcıları duygulandırdı ve gönüllerde taht kurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.