AYTO'dan “İş Güvenliği”

AYTO'dan “İş Güvenliği”

AYTO MECLİS BAŞKANI ÇAĞLAYAN, “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ALANINDA TÜRKİYE'YE VERİLEN NOTLAR ÇOK DÜŞÜK”

Gerçek Gazetesi
Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından oda üyesi işyerlerine yönelik düzenlenen iki günlük İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim programı başladı. AYTO Meclis Salonu'nda verilecek olan eğitim programına AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ile oda üyesi işyeri sahipleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Çağlayan, özellikle ağır ve tehlikeli işlerin yürütüldüğü kuruluşlardaki iş sağlığı ve güvenliği sağlaması amacıyla programın düzenlendiği söyledi. Bu sektörde çalışanların içerisinde bulunduğu riskin göze alındığında eğitimin öneminin biraz daha arttığını kaydeden Çağlayan, İş sağlığı ve güvenliği yasal mevzuat açısından yerine yetirilmesi gereken bir yükümlülük olmakla beraber, kuruluşlardaki sistemin işleyişi alçısından da güvenli ortamlar oluşturulması açısından da önemlidir. Sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışan işçilerin ürettiği malları tercih etme eğilimi tüm dünyada giderek artmaktadır. İşverenler işyerlerindeki yasal zorunluluğu yerine getirdikleri sürece hem insani ve vicdani hem de iş kayıplarını ortadan kaldırarak verimliliği artırıp, doğabilecek maddi kayıpları asgariye indirmiş olurlar dedi. İş sağlığı ve güvenliği alanında çağdaşlık görünümü bakımından ülkelerin mercek altına alındığına değinen Çağlayan, 12 değerlendirme türünde Türkiye'ye verilen notların çok düşük olduğunu açıkladı. Çağlayan, konuşmasında Beş üzerinden verilen notların hiçbirinde sınıfı geçecek notu alamadığımız bir gerçek. Bu acı gerçek daha ne kadar yol almamız gerektiği ve daha ne kadar çok çalışmamız gerektiği konusunda fikir veriyor. Çağdaş dünyanın başarılı bir üyesi olmak istiyorsak, hepimiz birlikte çok çalışmalıyız sözlerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) İşletme Mühendisleri Erol Alkış, Bülent Tarım ve Ramazan Ekici tarafından katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği konusunda çeşitli teknik, yasal bilgiler ve son düzenlemeler hakkında bilgiler verilecek. Bugün sabah başlayan eğitimler, yarın akşama kadar devam edecek.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.