Azbazdar'dan İlk mesaj

Azbazdar'dan İlk mesaj

AZBAZDAR; "HEPİMİZ İYİ NİYET İÇERİSİNDE, 'TARİŞ'İ NASIL DÜZLÜĞE ÇIKARABİLİRİZ?' DÜŞÜNCESİYLE CANLA, BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin 19 Ağustos tarihinde gerçekleşen olağanüstü genel kurulunun ardından tüm dikkatler Birliğin yeni başkan ve yönetimine çevrildi. TARİŞ Pamuk ortağından, TARİŞ personeline kadar herkes yeni yönetimin ne gibi kararlar alacağını büyük bir merakla beklerlerken, Birliğin yeni başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar'dan 1. haftanın sonunda ilk açıklama geldi.
Önceki hafta Cuma günü yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yaptıklarını ve akabinde haftanın ilk iş gününde de TARİŞ ile bağlantısı olan tüm banka ve şirketlerle görüşme programı oluşturduklarını ifade eden Azbazdar, yüreklere su serpecek açıklamalarda bulundu.1. haftanın sonunda, 1 aylık yol kat ettiklerine dikkat çeken Azbazdar, "Tüm TARİŞ camiası ve çalışanları öncelikle şunu bilsinler ki; hepimiz iyi niyetliyiz ve iyi niyetle geleceğimizi planlıyoruz. Geride bıraktığımız bir haftalık süreçte tüm dikkatimizi yeni pamuk alım sezonuna çevirdik. TARİŞ Pamuk Birliği'nin mutlaka piyasaya girmesi gerektiğinin önemini çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda da finans kuruluşlarıyla sürekli görüşme halindeyiz. Bizim iyi niyetimizi ve TARİŞ Pamuğu düzlüğe çıkarma kararlılığımızı gören kuruluşlar da aynı samimiyet ve iyi niyetle bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. 1 Eylül Salı günü İstanbul'da bir finans kuruluşuyla görüşmemiz var. Bu görüşmemizin menfi yönde sonuçlanacağına inanıyorum. Ankara nezdinde de bir dizi görüşmeler yapacağız. TARİŞ Genel Müdürlüğü çatısı altında bulunan tüm personelimiz de canla, başla çalışmaktadırlar. TARİŞ Pamuk Birliği dimdik ayaktadır ve bu dik duruşunu hiç kaybetmeden yoluna devam edecektir. TARİŞ Pamuk ortağımızın da, çalışanlarımızın da bir süre daha sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Önümüzdeki 2-3 haftalık süreçte büyük bir yol kat edeceğimize de inancımız sonsuz" dedi.
TARİŞ Pamuk ortaklarının geçen yıl teslim ettikleri ürüne mahsup alacaklı oldukları paraların bir kısmını henüz alamamaları ve TARİŞ çalışanlarının 6 aya varan alacaklarının henüz ödenmemesi yine tüm dikkatleri yeni yönetimin üzerine çeviriyor. Yeni başkanın göreve başlamasıyla birlikte TARİŞ Pamuğun Söke ortakları kooperatif kapısını aşındırmaya başladılar. Kooperatifi Müdürü Mehmet Karayel ve Kooperatif Başkanı Ekrem Sert pamuk ortaklarının içinde bulundukları sıkıntıyı bilmelerine rağmen hiçbir şey yapamamanın büyük üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, kendilerinin de yeni yönetimin alacağı kararları sabırsızlıkla beklediklerini söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.