Azerbaycan’da 8 yıldır görev yapan Aydınlı tarihçi hayatını kaybetti

Azerbaycan’da 8 yıldır görev yapan Aydınlı tarihçi hayatını kaybetti

Azerbaycan’da 8 yıldır görev yapan Aydınlı tarihçi hayatını kaybetti

Aydın’ın sevilen tarih hocası Ali Devrim, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle 8 yıldır görev yaptığı Bakü’de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Azerbaycan’da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde idarecilik yapan ve son olarak TDAV Türk Dünyası Atatürk Lisesi’nde okul müdürü olan Aydınlı Tarih Öğretmeni Ali Devrim, dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Aydın’a uzun yıllar hizmet ederek binlerce öğrenci yetiştirmiş bir insan olan Devrim, evli ve 3 çocuk sahibiydi. Devrim’in cenazesinin yakınları tarafından teslim alındıktan sonra Aydın’da toprağa verileceği öğrenildi.
Aydın’a Hocalı Anıtı istemişti
Aydınlı Tarih Öğretmeni Ali Devrim, 24 yıl önce Hocalı’da yapılan soykırımın unutulmaması için Efeler’deki bir parka Hocalı Soykırım Anıtı’nın dikilmesini istemişti. Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu vurgu yapan Devrim, “Azerbaycan halkına yapılan bu soykırım aslında tüm Türk halkını yapıldı. Dünyanın en büyük soykırımlarından biri olan Hocalı’nın unutulmaması için Efeler’de bir anıt dikilmesini ve bir parka da isminin verilmesini istiyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda da atalarımız işgal güçleri tarafından Aydın’da soykırım yaşadı. Soykırım yaşamış bir kentin çocukları olarak Hocalı Soykırım Anıtı’nın dikilmesini talep ediyoruz. Her zaman bizim yanımızda olan Azerbaycan Türkleri’ne Aydınlılar olarak herkesi bu konuda destek vermeye davet ediyorum” demişti.
Efeler’e Hocalı Anıtı yapılması yönündeki isteğine Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile paylaştığını kaydeden Devrim, Paşayeva’nın çok sevdiği Aydın’da bu anıtın dikilmesinin kendisini çok mutlu edeceğini söylediğini ifade etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.