BAKALIM CEVAP GELECEK Mİ?

BAKALIM CEVAP GELECEK Mİ?

Birkaç gün evvel ikamet ettiğim ilçeden Denizli’ye bir seyahat gerçekleştirdim. Bu esnada Aydın yeni dört yol mevkiinde yakıt ikmali yapmam gerekti.

Birkaç gün evvel ikamet ettiğim ilçeden Denizli’ye bir seyahat gerçekleştirdim. Bu esnada Aydın yeni dört yol mevkiinde yakıt ikmali yapmam gerekti. Şöyle bir etrafıma bakınırken karşımda, daha doğrusu Efeler Belediye hizmet binasının tam karşısında yükselen dev gibi bir inşaata gözüm ilişti.

İnşaat şantiye tabelasında inşaatı yapan müteahhit firmanın adı da yazıyordu. Dikkatimi çektiği için "acaba ne yapılıyor burada?" diye şöyle bir kulis araştırmasına giriştim. Yaptığım araştırmada gördüm ki, Efeler Belediyesi’ne ait bir araziye kat karşılığı dükkân ve konutlar yapılıyormuş.

Yanılmıyorsam daha geçen hafta, Efeler Belediye Başkanı’nın galiz hakaretler ettiği meslektaşımız da bu konuyu işlemişti.
Tabi biz de araştırdık işin aslını, faslını.

Bahse konu arsa aslında imar planlarında ticaret lekeli bir yermiş. Yani konut diye pazarlandığına bakmayın, buz gibi dükkân olması gereken binadan mesken çıkarılıyor iddiaları Aydın’ın her yerinde.

İddialar bunlarla sınırlı değil elbette.
Bir kısmı var ki, öyle yenilir yutulur cinsten değil. İddiaların bir kısmı şimdilik bırakın bende kalsın ancak Efeler Belediyesi ya da başkanı Fatih Atay’ın cevaplaması için şöyle esaslı tarafından 7 soru soracağım.

Sorayım ki, karanlıklar aydınlansın.
1- İmar plânlarında ticaret olan bir yerde konut imalatı yapılmasına nasıl müsaade ediyorsunuz?
2- Plânın açıklama raporunda bile (ki hukuki bir belgedir bu rapor) ticaret alanında nelerin yapılacağı açık açık ve tek tek yazılmışken, size bu husustan hiçbir bürokratınız bahsetmedi mi? Tabiri caizse kandırıldınız mı Sayın Atay?
3- Devlet ihale kanununda imar düzenlemesi bitmeden ihale yapılamaz denmesine rağmen, bu ihaleyi yapan encümen üyelerinin yargılanabileceğini de mi söyleyen olmadı?
4- İki ihale arasında muhammen bedelin %10’a yakın düşürüldüğü (müteahhit lehine) iddiaları doğru mu?
5- Bu projeden konut alan vatandaş aslında konut alamayacağı, konut görünümlü dükkân aldıkları ve ileride mağdur olabilecekleri konusunda bilgilendirildi mi?
6- Bu binaya ruhsat veren belediye bürokratlarının imzaladıkları ruhsatla ilgili endişeli oldukları, hatta pişman oldukları iddialarına ne dersiniz?
7- Bu binanın giriş katındaki bir dükkân özel bir banka şubesine satıldı mı? Satılan dükkân kime ait, parasını nasıl ödedi?
Bir sonraki yazımıza altlık olsun diye de Zafer Mahallesi 98 parselde yapılan dev inşaat ile ilgili 2 soru daha sorayım.
1- Bu inşaatta zemin altında asla konut yapılamayacakken onlarca daire yapılmasına neden müsaade ettiniz?
2- Bundan kimin nasıl bir çıkarı var?
İşte bu ve bunun gibi birçok konu ve detay Aydın kulislerini biraz sallayınca dökülüverdi.
Son olarak da şunu söylemeliyim; bunlar ve bunlar gibi neler neler var… Efeler Belediyesi’nden cevap gelecek mi göreceğiz ancak Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcılar, eğer davet ederlerse; duyduklarımı, bildiklerimi, kamu yararına memnuniyetle anlatırım.
Söz konusu tüyü bitmemiş yetim hakkıysa babamı tanımam, bunu da söylemiş olayım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.