Balık çiftliklerine tepki

Balık çiftliklerine tepki

Balık çiftliklerine tepki


█ Gerçek Gazetesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Turizm Kenti” ilan edilen Didim"de Taşburun açıklarına konuşlanacak olan balık çiftliklerine belediyeden tepki geldi.
Balık çiftlikleri sorunu Didim"in gündemine yeniden geldi. Daha önce Akbük koyunda bulunan ve deniz kirliliğine neden olması sebebiyle kaldırılan balık çiftliklerinin yeni yeri Didim'in Taşburun açıkları olarak belirlendi. Taşburun ile Mavişehir arasında bulunan kıyıdan 2 kilometre uzaklıkta 23 balık çiftliğinin konuşlanması için 52 bin 500 metrekarelik bir alan oluşturulduğu öğrenildi. Bakanlık onayı ile çiftlik hazırlıklarına başlayan tesislere yönelik Didim Belediyesi tarafından başlatılan incelemeler sonucunda ise yatırımcı firmalara verilen ÇED raporlarından bazılarının eksik ve yanlış veriler ile hazırlandığı ileri sürüldü.
Konu ile ilgili incelemelerini Didim Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiklerini belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Turizm kenti ilan edilen ilçemizde bizler, balık çiftliklerinin kesinlikle deniz kirliliğine neden olacağını biliyoruz. Bu alanda çalışma yapılması hoş değil; Bunlar buraya kurulursa gelecek yıllarda denizde ciddi sorunlar oluşturacak. 52 bin 500 metrekarelik bir alanda bunlar kurulacak. Bununla ilgili olarak Didim Çevre Platformu üyeleri bir çalışma yapıyor. Bizden konuyla ilgili yazılar alındı. Biz çekincelerimizi bildirdik. Duyarlı arkadaşlarımız bu konuda harekete geçti. Belediyemizi temsilen Başak hanım toplantılara katılıyor. Burada alınacak kararlar yasaya uygun olmalı; burada alan geniş ve ne kadar tesis kurulacağı net değil” dedi.
Balık çiftliklerinin Büyük Menderes nehrinin döküldüğü yere kurulması gerektiğini belirten Kamacı, kurulacak tesislerin nereye konuşlanacağının belli olmadığını da ileri sürerek, “Didim"in gerçek bir Turizm Kenti"ne yakışır yatırımlara açılmasını istiyor, çevreyi ve doğal güzelliklerimizi yok edecek bu hatadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.