Barajlardan Bafa Gölü için can suyu bırakıldı

Barajlardan Bafa Gölü için can suyu bırakıldı

Barajlardan Bafa Gölü için can suyu bırakıldı

█ Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Bafa Gölünde suların çekilmeye başlamasıyla birlikte ortaya da hayalet Göl görüntüsü çıkmaya başladı. Peki; her yıl bu tarihte Bafa Gölü niçin hayalet Göle dönüşüyor? Alında biz bu filmi her yıl bu tarihlerde izliyoruz. Zira Denizli ve Aydın Ovaları"nda yaz sulamasının başlamasıyla birlikte Göle su girişi engelleniyor. Daha doğrusu, Bafa"nın tuzlu suyunun Nehir suyuna karışmaması ve tarım arazilerinin bu tuzlu sularla sulanmaması için, kanalların önü kapatılıyor.
Söke Ovası sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, sulama sezonunun başlamasıyla birlikte mecburen Gölün önünü kapattıklarını, bu uygulamaya gitmemeleri halinde, Gölün tuzlu suyunun Büyük Menderes Nehrinin suyuna karışmasının önüne geçilmesinin mümkün olamayacağını söyledi. Hemen hatırlatalım; Göl suyu tuzlu ve Göldeki su seviyesi ile Büyük Menderes Nehri"nin yatağı aynı debide. Bu nedenle Gölün suyu Nehir suyuna karışıyor. Bununla birlikte de Menderes"in tatlı suyu tuzlandığı içinde, tarım ürünlerine büyük zarar veriyor. Bu nedenle de mecburen Bafa Kanalının önü kapatılıyor.
Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız Gölde su seviyesinin düşmesiyle birlikte Göl yatağına Barajlardan takviye su bırakma noktasına gelindiğini ve tarım sulamasının yanı sıra Bafa"ya da can suyu bırakıldığını öğrendiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.