BAŞKAN ALTINDİŞ,  “EŞİTLİK MÜCADELESİNİN NEFERLERİ OLARAK SESLENİYORUZ: HADDİNİZİ BİLİN.”

BAŞKAN ALTINDİŞ, “EŞİTLİK MÜCADELESİNİN NEFERLERİ OLARAK SESLENİYORUZ: HADDİNİZİ BİLİN.”

Söke’de basın açıklamasını CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş okudu. Başkan Altındiş, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nin 8’inci yıldönümü dolayısıyla tüm illerdeki CHP Kadın Kolları ile birlikte eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Söke’de basın açıklamasını CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş okudu. Başkan Altındiş, mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Haklarımızı tek tek budamaya heves edenlere, Cumhuriyetimizin kararlı savunucuları ve eşitlik mücadelesinin neferleri olarak sesleniyoruz: Haddinizi Bilin.” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl tek taraflı olarak feshedilen ve kadına yönelik şiddet olaylarında büyük öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nin 8’inci yıldönümüyle dolayısıyla CHP Kadın Kolları tüm illerde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi.
CHP Söke İlçe binasında düzenlenen toplantı da konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş, CHP Kadın Kolları tarafından sözleşmenin feshedildiği günden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak kadın örgütleri ile birlikte yurdun dört bir yanında iptalden geri dönülmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Altındiş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Danıştay’a başvuruda bulunduğumuzu kamuoyuna açıkladık. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararını durdurma talebiyle açtığımız bu dava ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunun ispatlanmasını istedik. Yaşanan tüm hukuksuzluklara isyan ettik ve 19 Haziran 2021 tarihinde binlerce kadınla “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” diyerek İstanbul Maltepe Mitingi’ni gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen savunmayı “emir” kabul eden Danıştay, 29 Haziran 2021 tarihinde “yürütmeyi durdurma” talebimizi reddetti. Bunun üzerine Danıştay’a fesih kararının iptali için başvurduk ve bu hukuksuzluğa bir an önce son vermesi için çağrılar yaptık. Nihayetinde Danıştay 10. Dairesi 28 Nisan 2022’de iptal davalarını esastan görüşmeye başladı. Örgütlü gücümüzle 7, 14 ve 23 Haziran’daki Danıştay davalarına katılarak, “Bu yanlıştan dönün!” çağrımızı yineledik. Tüm duruşmalarda, Danıştay Savcıları, fesih işlemin iptaline karar verilmesini istedi. Gelgelelim Danıştay 10. Dairesi, 19 Temmuz 2022’de İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptal istemini 2'ye karşı 3 oyla reddetti. Danıştay, bu kararıyla “Padişahım çok yaşa!” demiş oldu ve hukukun üstünlüğünden değil, üstünlerin hukukundan yana tavır aldı. Danıştay savcılarının gerekçeli kararda belirttikleri hukuki argümanlar yok sayıldı. AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Hukuk Müşaviri iken Danıştay’a atanan Lütfiye Akbulut ise bu atamanın hakkını verdi ve fesihten yana oy kullandı. Saray’ın talimatıyla alınan kararda yer alan ifadelerin aksine, “Türk yasaları kadınları korumak için yeterli” değildir! Karşı oy kullanan üyelerin de altını çizdiği gibi, “Anayasa’nın 7’inci maddesinde yasama yetkisinin Meclis’e ait olduğu ve devredilmesinin mümkün olmadığı” hükümleri çok nettir. Sözün kısası bu karar Anayasa’ya aykırıdır!” dedi.

“MÜCADELEMİZE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”
Kadınlar olarak, yaşam haklarının eşitlik karşıtı karanlık zihniyet tarafından ellerinden alınmasına alınmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Altındiş, “ Tek adamın hukuksuz uygulamalarını savunanlara inat, hukukun üstünlüğünden yana tavır almaya devam edeceğiz. Yol haritamız belli: öncelikle Danıştay’ın İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’na başvurarak, karara itiraz edeceğiz. İç hukuk yolları ile İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi sağlanmadığı takdirde, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Tek adama karşı, “Adam Tek! Biz Çoğuz!” şiarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar, direniş destanı yazmaya …

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.