Başkan Coşkun,son aylarda yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti

Başkan Coşkun,son aylarda yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti

Söke Meyveciler,Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun, odalarına bağlı esnafların çok büyük sıkıntılar içine girdiğini belirtti.

Söke Meyveciler,Sebzeciler  ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun, odalarına bağlı esnafların çok büyük sıkıntılar içine girdiğini belirterek, son günlerde fiyatlarda yaşanan artışların sorumlusunun pazarcı esnafı olmadığını ifade etti. Coşkun, " Üreticilerin girdi maliyetlerinin yüksek oluşu, olumsuz hava şartlarının etkisiyle özellikle bu aylarda ki fiyatların yüksek oluşunda pazarcı esnafının suçu da günahı da yoktur. Bu aylarda pazarcı esnafı bırakın para kazanmasını, masraflarını dahi karşılayamamaktadır." dedi.

Söke Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada pazarcı esnafının sabahın erken saatlerinde soğuk, sıcak demeden en taze ürünleri vatandaşa sunma çabası içinde olduğunu belirterek, girdi maliyetleri ve olumsuz hava koşullarından kaynaklanan fiyat artışlarından onların sorumlu tutulamayacağını vurguladı. Başkan Coşkun,"Sabahın karanlığından, gecenin karanlığına kadar, ayazda soğukta, yağmurda çamurda vatandaşının hizmetindedir. Dalından yeni toplanmış taze onlarca çeşit sebze ve meyveyi halkın hizmetine sunar. Hem taze, hem bol çeşit ve her bütçeye uygun fiyatla sunar. Üreticilerin girdi maliyetlerinin yüksek oluşu, olumsuz hava şartlarının etkisiyle özellikle bu aylarda ki fiyatların yüksek oluşunda pazarcı esnafının suçu da günahı da yoktur. Bu aylarda pazarcı esnafının bırakın para kazanmasını, masraflarını dahi karşılamamaktadır. Pazarcı esnafı bu sıkıntı aylarda tezgahları boş kalmasın, zararına da olsa tüketici vatandaşlarımıza taze sebze meyve yesin, AVM'lerin günlerce bekleyen sebze ve meyvelerine mahkum olmasın derdindedir. Pazarcı esnafı tüm çileye rağmen Sökeli vatandaşlarımızın hizmetindedir."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.