BAŞKAN MERSİN "AKP OCAĞIMIZA İNCİR AĞACI DİKTİ"

BAŞKAN MERSİN "AKP OCAĞIMIZA İNCİR AĞACI DİKTİ"

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin AKP'nin kötü giden ekonomi politikasını eleştirerek "AKP Ocağımıza İncir Ağacı Dikti" dedi.

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin'in yazılı açıklaması şöyle:

Kadınlarımız haykırıyor, “tencere kaynamıyor” diyor.

Milletimiz kara kara düşünüyor. Peki, çare düşünmesi, çözüm üretmesi gereken AKP’liler ne yapıyor? Söyleyecek bir şey, ürettikleri bir çare olmayınca, yıldır hiçbir şey yapmayınca, varsa yoksa Özlem Çerçioğlu’na nasıl çamur atarız, nasıl karalarız. Başka işleri güçleri yok.

Bu memlekette biz “biraz bekleyin yazın bol bol yersiniz” diyen AKP’lileri de “çayı şekersiz için” diyenleri de gördük.

Peki, yaz geçmek üzereyken biz hala bu bolluğu, ucuzluğu neden göremiyoruz?

Soframıza gelen her şeyi üreten çiftçilerimizin girdi maliyetlerine baktığımızda, TÜİK verilerine göre, son 1 yılda gübre fiyatları % 236 artmış. Enerji maliyetleri % 184, yem fiyatları ise %135… Yani üretici artık bir yıldır 1 buçuk, 2 kat fazla maliyetle üretiyor.

Sonuç, tabiki derhal fiyat endekslerine yansıyor. Ekmeklik buğdaydaki yıllık artış oran % 191 sevgili Aydınlılar. Genel olarak hububat ürünlerinde % 175…

Şimdi bu halde bu rakamlardan bizim mutfaklarımız nasıl etkileniyor. AKP mutfaklarımızın tam ortasına ateşi attı üzerine de benzin döküyor.

Et ürünlerine kısıtlı erişimi olan vatandaşımızın en kıymetli yemeği, sofralarımızın baş tacı kuru fasulye bile 9,66 liradan 16,77 liraya çıkmış. Mercimeğin tarladaki satış fiyatı bir yılda % 165 artmış. Yazın ucuzlar dedikleri kavunda yıllık artış tam % 215 değerli vatandaşlarım.

Evet, tam da durumumuz bu.

Aydın’da AKP saflarında, yıllardır siyaset yapıp da, mağlubiyetten mağlubiyete koşan Mustafa Savaş’a baktığınızda da gördüğünüz tek şey, bu tabloya bütün duyularını kapatmış, vatandaşla iletişimini tümden kesmiş, keyif ehli bir siyasetçi. Yazık!

Kitleri sata sata bitirdiler, ekonomiyi batırdılar, şimdi kalkmış sanki bankalar 3 kuruş kredi veriyormuş gibi Büyükşehir ev yapsın falan, elini tutan mı var yaptır TOKİ’ye. Allah herkesin akli melekelerine sahip çıksın kıymetli Aydınlılar. Millet 250 gram kıyma alamazken, Allah milletle dalga geçer gibi yalpalayanlara akıl fikir versin.

Tövbe tövbe…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.