BAŞKAN MERSİN: “MUTFAK ENFLASYONU %130”

BAŞKAN MERSİN: “MUTFAK ENFLASYONU %130”

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı basın açıklaması yaptı.

Mersin'in açıklaması şöyle:

AKP hükümetinin iş bilmezlikleri, yanlışları, beceriksizlikleri ülkemizi her geçen gün daha da büyük bir ekonomik krizin içine sokuyor. Daha dün açıklanan rakamlara göre ülkemizde artık açlık sınırı 7.245 lira. Yani asgari ücretli bir ailemiz yoksul falan değil bildiğiniz aç sevgili Aydınlılar.

Yoksulluk sınırı ise 23 bin lirayı çoktan aşmış. Şaka gibi değil mi? Mutfak enflasyonu ise şimdiden %130.

Tabi esas şaka gibi olan bu rakamlardan ziyade bu rakamların ortaya çıkmasında en fazla katkısı olanlardan AKP’li bakan Sayın Nebati.

Artık o kadar ne söyleyeceğini şaşırmış durumdaki, neo klasikten giriyor, epistemolojiden çıkıyor.

Eminim bu açıklamaları dinlediklerinde AKP’liler bile birbirlerinin yüzlerine garip garip bakmışlardır. “ne diyor ya” demişlerdir!

Gerçi ekonomicinin dilinden ekonomici anlar değil mi? Mesela eminiz ilimizin tescilli ekonomi ustası AKP Aydın vekili Mustafa Savaş, AKP’li bakan Nebati’nin ne demek istediğini anlamıştır.

Ne diyor Nebati, Mustafa Savaş… Bizim Aydınlının boş tenceresinin epistemolojini bir anlatsana. %130 enflasyon neo klasik döneminizde ortaya çıkıyorsa maazallah klasik olsa rakam ne olacak. Açlık sınırını daha nerelere çıkarmayı planlıyorsunuz.

Aslında umurunda bile değil senin değil mi? Aydınlı ne yemiş, ne içmiş, çocuğu okula aç mı gitmiş tok mu gitmiş… Varsa yoksa kendi ikbaliniz, kendi istikbaliniz. Hiç boşuna düşünme biz sana istikbalinde ne olduğunu söyleyelim; tek başına geçireceğin, battaniyeni dizine çekip oturacağın yalnız bir emeklilik. Milletimizle biz bize yeteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.