BEKLENEN YAĞMUR

BEKLENEN YAĞMUR

AYLARDIR BEKLENEN YAĞMUR SEL BASKINLARINA NEDEN OLDU

Aydın'da aylardır beklenen yağmur sel baskınlarına neden oldu. Aydın merkez ve ilçelerde yağan yağmur nedeniyle bir çok ev ve iş yerine su basarken Söke'nin Bağarası beldesinde yollar kapandı, çok sayıda ev de sel suları altında kaldı. Menderes Nehri'nin taşması sonucu kapanan Söke-Bağarası yolu saatler süren çalışmaların ardından açıldı.
Dün sabah saatlerinde başlayan sağnak yağış akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Metrekareye 60 kilogram yağışın düştüğü yağmurda Söke'ye bağlı Bağarası Beldesi'nde maddi hasar meydana geldi. Yağışın yoğun olduğu saatlerde beldenin Burunköy ve Koçarlı'yla olan ulaşımını sağlayan yollar kapandı. Yağmurun şiddetini artırdığı sırada çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Yağmurla birlikte gelen şiddetli rüzgar yolların kenarlarında bulunan trafik levhalarını ve ağaçları zarar verirken, dere kenarlarında bulunan ağaçlar yıkıldı. Beldenin içinden geçen Sarp Deresi ve beldenin diğer kanadından geçen Sarı Çay taştı.
Taşan derelerden beldenin içine gelen sular bazı evlere su basmasına neden oldu. Suların bastığı evlerde bulunan eşyalar kullanılmaz hale geldi. Beldede akşam saatlerinde kesilen elektrikler, arızaların giderilmesinden sonra bugün öğle saatlerinde verilebildi. Dün akşam saatlerinden itibaren Bağarası Belediyesi ekip ve araçları çalışmalara başlarken, Bağarası Beldesi'nin merkezi çamur deryasına döndü. Belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını belirten Bağarası Belediye Başkanı Ünal Yeşil, “Yağışla birlikte büyük sıkıntı yaşadık. Yağış vatandaşlarımızın mallarına zarar verdi. Ancak can kaybının olmayışı bizleri sevindirdi. Beldemizin içinden geçen Sarıçay ilk kez taştı. Yağmura biraz hazırlıksız yakalandık ancak Allah'a şükür can kaybı olmadan atlattık” diye konuştu.
Ev ve eşyaları zarar gören vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinden itibaren yağmurdan zarar gören eşyalarını evlerinden dışarı çıkarırken, yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler. Yağmur sularının zarar verdiği bazı evlerde evlenmeye hazırlanan genç kızların gelinlikleri ve çeyizleri de zarar gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.