BÖYLE HİZMET GÖRÜLMEDİ

BÖYLE HİZMET GÖRÜLMEDİ

BÜYÜKŞEHİRİN SABAH SPORUNA YOĞUN İLGİ!

Gerçek Gazetesi

Sağlıklı ve zinde yaşam için spor kültürünü geliştirmeyi hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezleri eğitmenlerinin düzenlediği sabah sporlarına bu yıl da devam ediyor.

Sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezleri ile kültür, sanat ve spor etkinliklerini aralıksız sürdürüyor. Aydın’ın Efeler, Söke, Nazilli Kuşadası ve Didim gibi birçok ilçesinde devam eden sabah sporlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşlar sabah saat 08.00’de başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren sabah sporu ile güne daha zinde başlıyor. Profesyonel eğitmenler, kültür-fizik hareketleri, strecing, yürüyüş, koşu, düzenli nefes alıp verme egzersizleri ve aerobik gibi farklı branşlarda vatandaşların bilinçli spor yapmalarını sağlıyor. Uzun süredir devam eden ücretsiz sabah sporu uygulamasına katılım her geçen gün artarak devam ediyor.

”ÇERÇİOĞLU BENİ HAYATA BAĞLADI”

Büyükşehir belediyesi sayesinde sabah sporunu rutin hale getirdiğini söyleyen ev hanımı Zehra Sevil Uçal, “ 20 senedir yatalak hasta bakıyordum. Hem annem hem de kayınvalidem yatalak hastaydı. Bu yüzden hiçbir faaliyete katılma imkanım olmadı. Yaklaşık 3 yıl önce bakmış olduğum hastalar vefat edince Büyükşehir belediyesinin açmış olduğu kültür merkezine gitmeye başladım. Buraya geldiğim zamandan beri hayatım değişti diyebilirim. Kültür merkezlerinin tüm etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımla birlikte sporumu yapıyorum. Bu yüzden Topuklu Efe’ye teşekkür ediyorum. Beni hayata bağladı. Çünkü evde hep kapalıydım, hiçbir faaliyetim yoktu. Burada bir aile gibiyiz. Herkes bana babaanne diyor. O kadar mutluyum ki kelimelerle anlatamıyorum. Tüm eğitmenlerimize, hocalarımıza, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve Özlem hanıma teşekkür ediyorum dedi.  

”DÜNE KADAR BÖYLE HİZMET GÖRMEMİŞTİK”

Uzun süredir spor yaptığını ifade eden 65 yaşındaki Emekli Almanca öğretmeni Mustafa Dinç, “Önceden arkadaşlarımla birlikte kendi aramızda oluştuğumuz grupla birlikte bağımsız olarak spor yapıyorduk. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetiyle birlikte kültür merkezi eğitmenleri eşliğinde toplu spor yapmaya başladık. Çok faydalı biz hizmet olduğunu düşünüyorum. Maalesef uzun yaşam merkezi dediğimiz Nazilli gittikçe betonlaşıyor. Daha çok yeşil alan ve spor alanı olmasını istiyorum. Büyükşehir belediyesinin kültür merkezlerinden ve burada yapılan etkinliklerden inanılmaz derecede memnunum. Eşim ve ben kış aylarında İngilizce kursuna gittik. Bu yaştan sonra ne yararı var diye düşünebilir insanlar ama çağımızın vebası gibi görülen Alzheimer hastalığının en büyük çözümlerinden bir tanesi yabancı dil eğitimidir. Almanca öğretmeni olarak şunu net bir şekilde ifade edebilirim. Yabancı dil eğitimi kesinlikle Alzheimer olma ihtimalini en az orana indiriyor. Ayrıca spor yapmak da hastalıklara olumlu yönde etki ediyor. Ben de bir şeker hastası adayıyım. Doktorum bana spor yaptığınız için şekeriniz yükselmiyor diyor. Biz belediyelerden düne kadar böyle bir hizmet görmemiştik. Özlem Çerçioğlu başkanımıza ve eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

”SPOR SAYESİNDE HASTALIKTAN KURTULDUM”

Emekli Matematik Öğretmeni Ümmühan Erdoğdu, açık havada profesyonel eğitmenler tarafından spor yapmanın çok faydalı olduğunu belirtti. Erdoğdu, “Öncelikle Büyükşehir Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu ve kültür merkezindeki eğitmenlerimize teşekkür ederim. Ben 62 yaşındayım, spor sayesinde önemli bir hastalıktan kurtuldum sayılır. Beyin tümörü kanseri hastalığım var. Tedavi olduğum profesör doktor, spor sayesinde kaslarımın çok güçlendiğini ve beyin ameliyatından kurtulduğumu söyledi. Her gün Nazilli’deki kültür merkezlerinin tüm etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Bu güzel hizmetlerinden dolayı Özlem hanımdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

3c682175-40d0-4bef-9572-26f28b46364d.jpg7327e5e0-07b1-4a61-bb5e-618815057c0a.jpgf203a85d-5493-4770-900c-505e12fe016e.jpg8979fac8-c8b4-4b7e-8706-d318079e4d87.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.