BU ÜLKEDE LİYAKATİ DE YOK ETTİNİZ, HAKKI DA, HUKUKU DA

BU ÜLKEDE LİYAKATİ DE YOK ETTİNİZ, HAKKI DA, HUKUKU DA

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç'in yazılı basın açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz pazar günü ülkemizde KPSS sınavı yapıldı. Yıllarca çalışıp didinip, eğitim hayatını tamamlayan yüz binlerce gencimiz, tekrar bir çalışma, hazırlanma maratonunun ardından kamuda ter dökmek, hayal ettikleri meslekte çalışmak adına sınava girdiler.

AKP hükümetinin ölçme değerlendirme sistemine güvendiler. Zaten başka çareleri de yoktu. Daha yıllar önce aynı sınavlarda hain darbe girişimine kalkışan terör örgütünün yıllarca nasıl soruları çaldığı, milyonlarca insanımızın hakkını göz göre göre nasıl gasp ettiği ortaya çıkmışken! Tekrar böyle bir şey olamazdı.

Fakat ortaya çıktı ki bakın 20 ye yakın soru (en az) özel bir merkezin sorularıyla şıkları dahil aynı… AKP bütün o beceriksizliğiyle yine yüz binlerimizi mağdur etmeyi, hayallerini, emeklerini çalmayı başardı. Sonra çıkıp, “ÖSYM başkanını değiştirdik, sınavı iptal ettik” bravo alkışlıyoruz, ne kadar da yaratıcı bir çözüm buldunuz siz öyle.

Siz iki sınav yapmaktan bile acizsiniz, bunu bile beceremiyorsunuz. Milyonlarca gencimiz size nasıl güvensin yahu… Neyinize güvensin.

Bu ülkede liyakati da yok ettiniz, hakkı da, hukuku da…

İnsanların bugünleriyle, yarınlarıyla, emekleriyle oynadınız, oynanmasına müsaade ettiniz.

Ha ben size söyleyeyim, çok değil yalnızca 8 ay sonra millet ittifakı iktidarında; ölçme, değerlendirmede de sınav sisteminde de hak neyse hukuk neyse o olacak. Eş dost akraba kayırma da olmayacak. Genç kardeşlerim sıkın biraz dişinizi çalışan hakkını direk alacak, herkes başını yastığa rahat koyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.