"BU YOLDA SANA ÇOK GÜVENİYORUZ"

"BU YOLDA SANA ÇOK GÜVENİYORUZ"

İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince, Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesine sağlamak amacıyla kampanya başlatıldı

Her yıl ülkemizde trafik kazaları sonucunda birçok vatandaşımız yaralanmakta veya hayatını kaybetmekte, çok sayıda vatandaşımız ise hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalmaktadır.
Ülkemizde karayolu trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın trafik güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve yaşanan trafik kazalarında emniyet kemeri kullanımı konusunda araç sürücüleri bilgilendirilerek, araçlarda sürücülerin ve ön koltukta bulunan yolcuların yanı sıra arka koltukta bulunan yolcuların da emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğu ve emniyet kemeri kullanmanın olası bir kaza anında ölüm riskini %45, ağır yaralanma riskini ise % 60 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Meydana gelen can kayıplarının azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” mottosu ile gerçekleştirilen kampanya ile toplum içinde trafik konusunda farkındalık sağlanarak trafik bilincinin oluşturulması amaçlanmıştır.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla Ramazan Bayramı tatili süresince yurt genelinde birtakım tedbirler uygulanacaktır.
Bu kapsamda;
 Trafik kazalarının önemli bir kısmı hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma-dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları gibi sürücü hatalarından kaynaklandığı için uygulama ve kontrol noktalarında sadece ihlal yapan taşıtlar değil diğer araç sürücüleri de durdurulup “yüz yüze iletişim” kurularak kısa süreli bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu noktada araç sürücüleri; uygulama ve kontrol noktalarına yaklaşırken hızlarına azaltmak suretiyle farlarını kapatıp araç içi ışıkları açarak görevli personele yardımcı olmalıdır.

 Trafik ekiplerinin özellikle kazaların yoğun olduğu sorumluluk güzergâhlarında “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” geliştirilmesine yönelik olarak GÖRÜNÜR olmaları sağlanacak ve radar hız denetimleri ise hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde gerekli işaretlemeler yapılmak sureti ile Tuzak Radar algısı oluşturmadan gerçekleştirilecektir.

 Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminalinde meydana gelecek olası yoğunluk sebebiyle takviye personel görevlendirilerek terminale giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şoförleri ile araç takografları denetlenecek. Otobüslerde emniyet kemeri denetimine ağırlık verilerek yolculara araç içerisinde el broşürleri dağıtılarak kısa süreli bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

 Şehir giriş-çıkışları ile yoğunluğu bulunan bağlantı noktalarında trafiği düzenlemek ve denetlemek için insansız hava aracı (Drone) kullanılarak tespit edilen aksaklık olumsuzluklara anında müdahale edilecek.


 Şehir içerisinde çocukların cadde ve sokaklarda daha yoğun bulunacakları dikkate alınarak taşıt-yaya kazalarının yoğun olduğu bölgelerde, yayaların trafikteki güvenliklerini olumsuz etkiley uygunsuz parklanmalara izin verilmeyecek, yaya kaldırımları, yaya geçitleri, kavşak içleri ve engelli vatandaşların kullanımı için yapılan rampalar üzerine veya önüne park etmiş araçlar derhal kaldırılacak.

 Özellikle Arefe günü alışveriş merkezleri, şehitlik ve mezarlık gibi alanlarda araç ve yaya trafiğinin yoğunlaşacağı değerlendirildiğinden bu alanlarda yaya güvenliğini sağlayacak şekilde ilave trafik tedbirleri alınacak.

 Şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarındaki can kayıpları ve ağır yaralanmaların en büyük sebebinin aşırı hız olduğu değerlendirilerek özellikle anormal yoğunlukların yaşanacağı bayram süresince sürücülerin hız kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Hız ihlalleri konusunda ilimizde kurulumu tamamlanan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) destekli Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile çalışan hız koridorları aşağıda belirtilen güzergâhlarda etkin olarak kullanılmaya başlanılmış olup vatandaşlarımızın hız sınırı levhalarına uyma noktasında dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir.

 Güvenli bir trafik ortamının sağlanması ve Ramazan Bayramı süresince olası trafik kazalarını en aza indirebilmek ve bahse konu bayram tedbirlerini uygulamak için il genelinde, 56 resmi ekip, 13 motosikletli ekip ayrıca 381 trafik personeli ve 13 genel hizmet personeli olmak üzere toplamda 394 personel ile görev alınacaktır.
Bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, sevinçlerimizin acıya dönüşmemesi için belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ederek, kazasız bir bayram temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik ederiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.