BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR YÜSEK TONAJLI KAMYONLAR BOZUYOR

BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR YÜSEK TONAJLI KAMYONLAR BOZUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana Aydın’ın 17 ilçesinde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana Aydın’ın 17 ilçesinde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Şehiriçindeki ulaşım yollarının yanı sıra yüksek rakımlı bölgelerde yeni yollar yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor.

Bu mahallelerden biri Çavdar mahallesi!

Çavdar Mahallesinden Koçarlı, Karpuzlu, Çine bölgesine giden yollar adeta bal dök yala durumuna getirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu dağ köylerindeki bu hizmetlerinden dolayı vatandaşlardan çok büyük taktir gördü.

Latmosta bulunan madenlerin çevreye verdiği zararın yanında ürettikleri malzemeyi başka bir yere naklederek işlenmesi sırasında nakliye firmalarının yüksek tonajlı araçlarla bu yollardan geçmeleri ve uzun süre park yapmaları yapılan güzel hizmeti gölgeliyor.

Bu mahallelerde oturan vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesine başvurarak bazı tedbirler alınmasını istiyor ve UKOME bu istekleri değerlendirip yerine getiriyor ancak yüksek tonajlı nakiller yeni yapılan yollara oldukça zarar veriyor.

Vatandaşlar; "Büyükşehir geliyor, yapıyor ancak maden kamyonları yollarımızı bozuyor" diyerek duruma isyan ediyorlar.

Nakliye firmaları hükümetin kamyoncuları bu duruma getirdiğini belirterek; "Her gün mazota zam geliyor, her gün yedek parçaya zam geliyor, her gün lastiğe zam geliyor. Bizler de mecburen yüksek tonajlı çalışıyoruz. Yollardan geçerken vicdanımız sızlıyor ama mecburuz” diyerek kendilerini savunuyorlar.

Vatandaşlar kimsenin ekmeğinde gözleri olmadığını belirterek; “Çok para kazanmak adına yüksek tonajlı nakil yapıyorlar. Uzun süre mahalle işlerinde park yapıyorlar. Çok hızlı bir şekilde araç kullanıyorlar. Madenlerin doğaya verdiği zararı zaten biliyoruz. Çevreciler her gün mahallemize gelip bizlerle konuşuyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Nakliye işi yapan kamyoncular bizim yollarımızı bozuyorlar ve sorunun çözülmesini istiyoruz”. dediler

untitled-6761.jpg

untitled-6762.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.