ÇANKIR: AYDINLININ SESİ OLMAK İSTİYORUM

ÇANKIR: AYDINLININ SESİ OLMAK İSTİYORUM

CHP Aydın il başkanı Ali Çankır, milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Çankır açıklamasında, " Aydınlının sesi olmak istiyorum" dedi.

Çankır'ın açıklaması şöyle:

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu İkinci Yüzyıla Çağrı vizyonu ışığında dünya ile rekabet eden, yüzünü daima ileriye dönmüş yarınlara az kaldı.
Yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu ortadan kaldıran yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemde halkımızın yüzünün daima güleceği yarınlar uzak değil.
Bugün maalesef ki bir Saray iktidarı var ve bu iktidarda halk daha fazla yoksullaşıyor. Henüz açıklanan asgari ücret, yapılan zamlarla birlikte ücretlinin eline geçmeden eriyecek. Vatandaşımızın tenceresi kaynamaz oldu.
Üç-beş kişinin, grubun cebini doldurmak için halkımız sistematik olarak fakirleştiriliyor. Ülkemiz uzun yıllardır Saray’ın yoksulluk-yolsuzluk-yasaklar sarmalında.
Ülkemiz öylesine yıpratıldı ve öylesine kötü günlerden geçiyoruz ki ülkesini seven herkes tamir için elini taşın altına koymalı. Bizleri bizi biz yapan güçbirliğini Çanakkale’de de gösterdik, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda da ülkemizin kuruluş aşamasında da… Biz bu güce sahibiz.
Alım gücünün her geçen gün düştüğü güzel ülkemde güzel şeyler de oluyor. Mesela milletin iktidarını kurmak için yola çıkan “Millet İttifakı” iktidara yürüyor.
Ben de bu onurlu yürüyüşte, siyaset hayatımda yeni bir sayfa açma gayesiyle 2017 yılından itibaren gururla yürüttüğüm CHP Aydın İl Başkanlığı’ndan kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde milletvekili olma şerefine nail olma amacıyla bugün itibarı ile istifa ediyorum. Siyasi hayatımda açmayı istediğim yeni sayfada da Türkiye sevdalısı partimin bir neferi olacağım.
Millet iktidarında yeniden tesis edeceğimiz güçlendirilmiş parlamenter sistemde herkese çok fazla görev düşecek.
Ben de bu iktidar yürüyüşünde Meclis’te daha fazla görev, daha fazla sorumluluk almak istiyorum.
Sabahın karanlığında kalkıp zeytin toplamaya giden ve topladığı zeytin maalesef onu geçindirmeyen Ayşe Teyzemin Meclis’te de sesi olmak istiyorum.
Bütün gününü hayvanlarının arasında geçiren, fakat elde ettiği süt para etmeyen Hasan Amcamın Meclis’te de sesi olmak istiyorum.
Meslektaşlarım eczacı dostlarımın ne zorluklar yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Onların sesi olmaya devam edeceğim.
Esnafımız kan ağlıyor, onların da Meclis’te sesi olmak istiyorum.
Üretime küstürülen; ektiği-diktiği onu geçindirmeyen çiftçimizin sesi olmak istiyorum.
Hayatı boyunca çalışmasına rağmen emekliliğinde rahata eremeyen emeklilerimizin sesi olmak istiyorum.
Ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin asgari ücretle bile iş bulamayan gençlerimizin sesi olmak istiyorum.
Tohum düşse bereket fışkıran cennet toprakları hunharca jeotermal ağaları tarafından kirletilen, milli değerleri sermayeye peşkeş çekilmek istenen her Aydınlının sesi olmak istiyorum.
Ayşe Teyzemin, Hasan Amcamın, çiftçimizin, esnafımızın, gençlerimizin, emeklimizin velhasıl her Aydınlının parlamentoda sesi olma gayesiyle yeni bir yola girdim. Bu yolda bana 27 yıldır yoldaşlık eden Cumhuriyet Halk Partisi örgütüme çok teşekkür ediyorum. Milletin iktidarını hep birlikte kuracağız.
Halkın iktidarına olan umudum ve inancım örgütümde birçok görev aldığım geçen 27 yılda her gün katlanarak arttı. Şimdi de sıra bu umudu ve inancı hep birlikte gerçekleştirme zamanı. Hep birlikte, el ele ve omuz omuza.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, tek adam rejiminin yıkılarak demokrasinin yeniden taçlandırılacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletim için çalışmak, çalışmak ve daha fazla çalışmak istiyorum.
Hedef hakça paylaşılan bir Türkiye… Hedef Cumhuriyetimizin başarılarla dolu ikinci yüzyılı. Hedef Türkiye mazbatası.
Bu gururlu günümde yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.