ÇED RAPORUNUN YENİLENMESİ KAFA KARIŞIKLIĞINA NEDEN OLDU

ÇED RAPORUNUN YENİLENMESİ KAFA KARIŞIKLIĞINA NEDEN OLDU

Didim Mera Alanında faaliyet gösteren Değişim Beton Santrali, Kösem Beton Santrali, Ufuk Hazır Beton Santrali işletmeleri akıl almaz bir şekilde korunuyor.

Haber: Durmuş Tuna
Didim Belediyesinin tahsis amacı değişikliği kararından vazgeçmesiyle birlikte yani Başkan Ahmet Deniz Atabay'ın "Mera Alanı halkındır ve beton santrali alanı olmayacak" açıklamasıyla 27 Mart tarihinden itibaren işgalci konumunda bulunan üç beton santraline tahliye yazısı gönderilmiyor. Aydın Valiliği tahliye konusunda kılını bile kıpırdatmıyor. Üç beton santrali işletmecisi bırakınız Mera Alanını boşaltmayı yayılmaya devam ediyorlar.

ÇED RAPORUNUN YENİLENMESİ KAFA KARIŞIKLIĞINA NEDEN OLDU
Mera Alanında yaşanan işgal rezaleti sonrası Lütfü Göbekli'nin sahibi olduğu Değişim Beton Santralinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun süresinin 5 yıllığına yenilenmesi Didim'de tepkilere neden oldu.
Kira kontratı ve sözleşmesi olamadığı gibi, Didim Belediyesi tarafından mühürlenen Değişim Beton Santralinin ÇED Raporunun 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yenilenmiş olması üzerine araştırma yaptık.
Nasıl bir güç devreye girdi ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatı ve de Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın bilgisi dahilinde yürürlükte bulunan ÇED Yönetmeliği yok sayılıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü tarafından yenileme yapıldığı sorusunun cevabını araştırdık.

RIZA POSACI: BENİM HABERİM YOK
Yönetmelik yok sayılarak, ÇED Raporunun süresinin uzatılması nedeniyle ilk akla gelen isim AK Parti Aydın Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı oldu. Kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde, "Mühürlü beton santralinin ÇED Raporunun yenilenmesi konusunda sizin isminiz geçiyor. Mühürlenen bir işletmenin mevcut ÇED Raporu iptal edilmesi gerekiyor ancak yenileme yapılmış" şeklindeki sorumuz üzerine aldığımız cevap inandırıcı olmadı.
Konu hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Rıza Posacı, "Konuyu şimdi sizden öğreniyorum. Konu hakkında bilgim yok. Mera Alanında yaşanan işgal konusunda kimsenin yanında değilim ve yardımcı da olmuyorum. ÇED Raporunun süresinin uzatılması konusunda da hiç bir girişimim olmadı" dedi.

RIZA POSACI'DAN MİNNETLE SÖZ EDİLİYOR
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı bu şekilde açıklama yapsa da beton santrali işletmecileri özellikle içkili masalarda Rıza Posacı isminden memnuniyet ve minnetle söz ediyorlar. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yaptığı ve beton santrali işletmecilerine imtiyaz tanınmasını istediği iddia ediliyor.

MUSTAFA SAVAŞ: NET, NET, NET MERA ALANI KONUSUNDA TAVRIM NET
AK Parti Aydın Milletvekili, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'ın isminin de ÇED Raporu yenilemesinde geçmesi üzerine kendisine telefonla arayarak ulaştık ve "AK Parti Didim Belediye Meclis Üyesi Ramazan Özalp dost sohbetlerinde sizin isminizi kullanıp, Mera Alanında yaşanan işgal konusunda yardımcı olduğunuzu dile getirdiği yönünde iddialar var" şeklinde sorumuzu yönelttik.
Net bir dille iddiaları yalanlayan Mustafa Savaş, "Kesinlikle kabul etmiyorum. ÇED Raporu yenilemesi için devreye girmedim. Net, net, net söylüyorum. Mera Alanı konusunda görüşüm bellidir. Oradaki durum konusunda gerekli adımların atılması gerekiyor ve bu konuda tavrım net. Mera Alanında yaşanan işgalin devamı konusunda ve ÇED Raporu yenilemesi konusunda kimseyi aramadım" dedi.

ÇED Raporunun süresinin uzatılması konusunda oklar, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı'yı gösteriyor. Ufuk Hazır Beton Santrali işletmeleri hariç, Değişim Beton Santrali ve Kösem Beton Santrali işletmeleri AK Parti'de siyaset yapıyorlar ve Rıza Posacı ile sürekli temas halinde olan isimler.

METİN YAVUZ YÖNLENDİRME YAPMIŞ OLABİLİR
AK Parti Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz'un ÇED Raporu yenilemesi konusunda ve Mera Alanında yaşanan işgal rezaletinin devamı konusunda Aydın Valiliği nezdinde ricacı olduğu da gelen bilgiler arasında. Özellikle de işletmesi mühürlü olduğu halde ÇED Raporu yenilenen Lütfü Göbekli ile sık sık görüştüğü biliniyor. Üç beton santrali işletmesinin Metin Yavuz'dan işgalin devamı konusunda yardım istediği yönünde iddialar olsa da ÇED Raporu yenilemesi konusunda devreye girmediği ancak Lütfü Göbekli'yi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı'ya yönlendirdiği tahmin ediliyor. Metin Yavuz detayından habersiz olan Rıza Posacı'nın da devreye girdiği ve ÇED Yönetmeliği yok sayılarak skandala imza attığı sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.