Çevre için yürüdüler

Çevre için yürüdüler

5 Haziran Dünya Çevre Günü Söke’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


█GerçekGazetesi
5 Haziran Dünya Çevre Günü Söke"de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak yürüyüş gerçekleştirildi.
İlçenin okullarından öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşte Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Belediyesi çevre komisyonu üyesi Belediye Meclis Üyeleri Şeref Palabıyık, Nimet İncedal, Hüseyin Akkaya, Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç ve Kadın Meclisi üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı. Yürüyüş Dere Caddesi, İstasyon Caddesi, Kubilay ve Aydın Caddeleri üzerinden Belediye Meydanı"nda son buldu. Söke Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte öğrenciler ellerinde Çevre Günü"ne özgü mesajlar içeren dövizler taşıdılar.
Yürüyüşe güzergah üzerinde bulunan ev ve iş yerlerinden vatanlar alkışları ile destek verdi.
Yürüyüş sonrasında Söke Belediye Meydanı"nda devam eden 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programı vatandaşların da yoğun ilgisini çekti. Kutlama törenine yürüyüşe katılanların yanı sıra Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Şube Müdürü Yaşar Badur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Belediye Başka Yardımcısı Levent Tuna yaptı. Tuna konuşmasında 4.5 milyar yaşında ve yaşlı olan dünyada çevresel faktörlerin giderek olumsuz etkilendiğini, insanoğlu olarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, herkesi doğa ve çevreye sahip çıkmaya, korumaya çağırdı.
Çevre Günü kutlama etkinliğinde Felekşan Fırat İlköğretim Okulu ve Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri gösterileri, Ayhan İnci önderliğinde Söke Belediyesi Gitar Kursu kursiyerlerinin müzik dinletisi yer aldı.
“EN GÜZEL BAHÇELERE ÖDÜL”
Söke Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen En Güzel Bahçe yarışmalarına bugüne kadar katılan herkese teşekkür belgeleri verildi. Siteler kategorisindeGüzelevler, Onur, Halay, Yapıkent, Özgür, Cem Sitelerine mavi bayrakları ve teşekkür belgeleri verildi. Müstakil Evler kategorisinde ise Nurhayat Karaca, Cennet/Rıza Kaplan, Cemal İşler, Kiraz Bolat, Necati İnce, Mustafa Gültekin, Mustafa İçel, Dilber Özgün, Meliha Özkesici, Meral Özgün, Birsen Sümerkan, Ramazan Gürbüz, Ayşe Ateş, Aysel Bankı ve Aşır Tunca"ya da belgeleri verildi.
“AVŞAR İLKÖĞRETİM OKULU PİL TOPLAMADA ÖRNEK OLDU”
Diğer taraftan yine Söke Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen atık pil toplama yarışmasında ilçeye bağlı Avşar Köyü İlköğretim Okulu birinci oldu. Pil Toplama yarışmasında birinci olan Avşar İlköğretim Okulu, ikinci olan Hilmi Fırat Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Hacı Kazımoğlu İlköğretim Okulu"na belge ve hediyeleri verildi. Çevre Günü nedeniyle düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Zeynep Derleme, Deniz Hamurluoğlu, Nisa Duyan, Meslina Çelmeli, Melisa Demiray, Başak Terzi"ye belge ve hediyeleri de verildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.