Çevre Müdürlüğü Aydın Belediyesi’ni kasten

Çevre Müdürlüğü Aydın Belediyesi’ni kasten

Çevre Müdürlüğü Aydın Belediyesi’ni kasten çevreyi kirletmekten savcılığa şikayet etti


█Gerçek Gazetesi
Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye"nin en verimli ovalarının başında yer alan Menderes Ovasına can veren Büyük Menderes Nehrini en fazla kirleten kurum ve kuruluşların başında Aydın Belediyesinin geldiğini belirtti.
Arıtma tesisi olmasına rağmen Aydın Belediyesi"nin özel olarak çektiği hatla çevreyi kirlettiği için Belediye"ye "kasten çevreyi kirletmekten dolayı Aydın Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Cevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan, “Maalesef Aydın belediyesine kasten çevreyi kirlettiği için idari para cezası kesmek zorunda kaldık. Uyarıya ve idari para cezasına rağmen Aydın Belediyesi kasten çevreyi kirletmeye devam edince Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunduk. Aydın"ı, çevreyi ve gelecek nesli düşünen tüm kurum ve kuruluşları çevreye duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
Geçtiğimiz hafta basında Aydın Belediyesi"nin özel olarak çektiği hat ile şehrin Batı kemsinde yer alan yerleşim birimlerinden gelen atıkları özel çektiği gizli hatla Aydın Ovası"na salıvererek çevreye kirlettiği yönündeki haberlerin ardından kamuoyunda bilgi kirliliği yaşandığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan izinde olmasına rağmen açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti.
Çevrenin korunması için iki yıldır ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirten İl Müdürü Varan, “Buharkent"ten Menderes"in denize döküldüğü yere kadar ovadaki ve nehirdeki kirliliği önlemek için çalışıyoruz. Yaptığımız denetimlerde Menderes Nehrini en fazla kirleten kurumun Aydın Belediyesi olduğunu tespit ettik. İşin en garip yönü Aydın Belediyesi özel çektiği yaklaşık bir kilometrelik gizli hat ile çevreyi kasten kirletiyor. Bunu tespit edince Aydın Belediyesi"nin çevre görevlisi Barış S. ile10 Temmuz 2013 günü yerinde tespit yaptık. O"nun da imzası bulunan bir tutanak tutup numune aldık. Zaten kokusundan ve çıplak gözle bakıldığında net olarak lağım suyu olduğu belli olan suyu Aydın Ticaret Borsası Laboratuarında analiz ettirdik. Ve kirli çıktı. Yasal olarak 22 Temmuz 2013 Tarihinde Aydın Belediye Başkanlığı"na 40 bin 636 TL idari para cezası uygulayıp 23 Temmuz 2013 tarih ve 7811 sayı ile bu cezayı Aydın Belediyesi"ne tebliğ ettik. Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu"nun bilgisi dahilinde kasti olarak çevrenin kirletilmesi devam ettiği için 26 Temmuz 2013 tarih 7921 sayılı resmi yazı ile Aydın Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.
“DEVLET DESTEK VERMESİNE RAĞMEN KASTEN ÇEVREYİ KİRLETMESİ ÇOK ÜZÜCܔ
Medeniyetin beşiği Aydın"da belediye tarafından çevrenin kasten kirletilmesinin çok üzücü olduğunu ve Aydın Belediyesi"nin gizli olarak çektiği özel hattın boşaltıldığı Kadıköy yakınlarındaki bölgede yaşanan kirliliği görünce çok şaşırdıklarını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, “Oysa Çevre Bakanlığımız, belediyelere arıtma tesisleri için milyonlarca liralık destek veriyor. Aydın Belediyesi"nin şehre yetecek kapasitede arıtma tesisi olmasına rağmen çevrenin bu şekilde kasten katledilmesi çok üzücü. Bu durumun basında haber olarak çıkmasının ardından kamuoyunda çok fazla bilgi kirliliği oluştu. Kamuoyunun gerçekleri bilmesi için bu açıklamayı yapma lüzumu doğdu” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.