CHP MİLLETVEKİLLERİ, CHP AYDIN VE SÖKE HEYETİ SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUSTAFA TANYERİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

CHP MİLLETVEKİLLERİ, CHP AYDIN VE SÖKE HEYETİ SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUSTAFA TANYERİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve beraberindeki heyet, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ve yönetimini ziyaret ederek, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve beraberindeki heyet, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ve yönetimini ziyaret ederek, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Başkan Tanyeri, şu andaki en büyük sorunlarının buğday olduğunu belirterek, geç açıklanan buğday alımından dolayı bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’ne buğday veremediklerini ve mağdur olduklarını söyledi.

CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Söke İlçe Başkan Vekili Nursen Tunç, CHP Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır ve CHP Söke Parti Yöneticilerinin oluşturduğu heyet, Söke Ziraat Odası’nı ziyaret etti. CHP Heyetini burada Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Güllübahçe Muhtarı Yusuf Çam ve Ziraat Odası Yönetimi karşıladı.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI TANYERİ:”EĞER DESTEK ALAMAZSAK ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU KADAR BUĞDAY EKEMEYİZ”
Tarımda son günlerde yaşadıkları sıkıntılı dönemde kendilerine yapılan bu ziyaretin önemli olduğunu belirterek, bu yıl özellikle buğday konusunda mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Başkan Tanyeri, “Tarımda yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde bizleri ziyaret edip, sorunlarımızı dinlediğiniz için teşekkür ederim. Tarımda sorunlarımız çok ama bu dönemde en büyük sorunumuz buğday. Bu sene buğday hasadı Söke Ovası’nda 25 Mayıs'ta başladı. Biz 1 Mayıs'ta fiyatın bir an önce belirlenmesi gerektiğini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne bildirdik. Sayın Cumhurbaşkanı 5 Haziran'da fiyatı 7.05 lira olarak belirledi. 5 Haziran'da Söke Ovası’nda buğday hasadı %65'e ulaşmıştı. TMO Söke Ofisi 9 Haziran'da buğday alımına başladığında Söke'de ki hasat %80'e ulaşmıştı. Ve biz TMO' ne yetiştirdiğimiz buğdayı veremedik. Tüccarlara 6.20 TL’ye TARİŞ'e 6.70 TL’ ye vermek zorunda kaldık. Yaklaşık 50 ila 70 kuruş arası zararımız oluştu. Bu konuda mağdur olduk. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Bu aradaki farkı bakanlığımız, devletimiz üreticimize ödemeli. Buğdayın özellikle bu dönemde ne kadar önemli olduğu ortada. Biz bu sene artan üretim maliyetlerine rağmen Söke Ovası’nın tarihinde görmediği buğdayı ektik. 100 bin dönüm buğday alanımız vardı. Eğer bu destek bize verilmezse önümüzdeki sene bu kadar buğday ekilemez. Üreticilerimiz ekmez.” dedi.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ YILDIZ:” EĞER AKP BU PARAYI ÖDEMEZ İSE İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BU PARAYI BİZ ÖDEYECEĞİZ”
CHP Heyeti adına konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, yaşanan mağduriyette suçun üretici de değil tamamen Toprak Mahsulleri Ofisi’nde olduğunu dile getirdi. Yıldız, “ Burada kesinlikle suç üreticide değil, TMO'nde. Ziraat odası defalarca iktidar vekillerini uyarmasına, hasadın 25 Mayıs'ta başlayacağını bildirmesine rağmen maalesef 9 Haziran'da ofis açılıyor. Burada tamamen hükümetin hatasından dolayı üreticimiz mağdur olmuş. Üretilen ürünlerin depolanacağı depolar da kapalı olduğu için çiftçimiz ürünlerini tüccarlara vermek zorunda kalmış. Buna karşılıkta üreticimiz fatura kesmiş. Bu kesilen faturalara istinaden ödenmesi gereken 1 liralık primin, teşviğin üreticimize ödenmesini istiyoruz. Eğer AKP bu parayı ödemez ise seneye iktidara geldiğimizde bu parayı Millet İttifakı olarak biz üreticimize ödeyeceğiz. Buradan AKP milletvekillerine sesleniyorum. Bu bölgedeki sorunu bir an önce çözün. Çiftçinin mağduriyetini giderin. Yeterli mi? Değil. İktidara geldiğimizde çiftçinin borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. AKP hükümetinin 2006 yılında çıkardığı milli gelirin %1'i çiftçilerle prim olarak dağıtılmasını sağlayan kanundan doğan, yaklaşık 250 milyar TL’yi bulan borçlarını gelir gelmez ödeyeceğiz. CHP olarak her zaman üreticinin yanında olacağız. Bütün sorunlarınızı biliyoruz ve çözümleri ile birlikte geliyoruz. Hiç merak etmeyin geliyor gelmekte olan.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.