CHP’Lİ BÜLBÜL: AÇLIK VE YOKSULLUK BİR ADAMIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA!

CHP’Lİ BÜLBÜL: AÇLIK VE YOKSULLUK BİR ADAMIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA!

2018’de emekliye verilen ikramiyenin 210 dolar olduğunu bugün ise ikramiyenin sadece 75 dolara düştüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Emekliye verilen bayram ikramiyesiyle markette 1 poşet bile dolmuyor. " dedi

2018’de emekliye verilen ikramiyenin 210 dolar olduğunu bugün ise ikramiyenin sadece 75 dolara düştüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Emekliye verilen bayram ikramiyesiyle markette 1 poşet bile dolmuyor” diyerek tepki gösterdi.
ENFLASYON YÜZDE 258 BAYRAM İKRAMİYESİ YÜZDE 10 ARTTI
AKP iktidarında emeklilerin çoğunun insani yaşam standartlarının çok altında yaşadığını belirten Bülbül, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla emeklilerimize bayram ikramiyesi verilmeye başlanmıştı. 2018’de bin lira olan bayram ikramiyesi 4 yıl sonra yani 2022 yılında sadece yüzde 10 artarak bin yüz lira oldu. Enflasyon 1 yıl da yüzde 258 artmış ama emeklilerimizin ikramiyesinde 4 yılda sadece 100 lira artış oldu. Yani 2018’de 210 dolar olan ikramiye, bugün sadece 75 dolar. Emekliye ikramiye lütuf değil haktır. Yandaşa, milyonlarca lira kaynak aktaran AKP iktidarı kıt kanaat geçinen emeklilerin hakkını her durumda gasp etmektedir”dedi.
EMEKLİNİN KADERİ BİR ADAMIN İKİ DUDAĞI ARASINDA
CHP’li Bülbül, “Et, süt, sebze, ekmek, akaryakıt, tüp fiyatları almış başını gidiyor. Emekliye verilen bayram ikramiyesiyle markette 1 poşet bile dolmuyor. CHP olarak önerdik reddettiniz. Emeklinin en düşük maaşı 4 bin 253 lira olmalı, bayram ikramiyeleri de 4 bin 253 lira olmalı. Milyonlarca emeklinin açlık ve yoksulluğu bir adamın iki dudağı arasında. Bu kabul edilemez. Buradan bir kez daha ifade ediyorum: Bunun bedelini 13 milyon 600 bin emekli, AKP iktidarına sandıkta ödetecek!” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.