CHP’Lİ BÜLBÜL: AYDINLI VATANDAŞLARIMIZ, İŞSİZLİĞİN HESABINI AKP'YE SANDIKTA SORACAK!

CHP’Lİ BÜLBÜL: AYDINLI VATANDAŞLARIMIZ, İŞSİZLİĞİN HESABINI AKP'YE SANDIKTA SORACAK!

Ocak – Aralık aylarında Aydın’da 87 bin 424 kişinin iş arama kurumuna başvurduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Süleyman Bülbül, “Aralık itibariyle Aydın genelinde toplam 35 bin 431 kişi işsiz durumda” dedi

Ocak – Aralık aylarında Aydın’da 87 bin 424 kişinin iş arama kurumuna başvurduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Süleyman Bülbül, “Aralık itibariyle Aydın genelinde toplam 35 bin 431 kişi işsiz durumda” diyerek acı tabloyu gözler önüne serdi.

CHP’li Bülbül’ün açıklaması şöyle;

İşsizlik ülkenin en büyük kanayan yarası olduğu kadar Aydın’ın da en büyük sorunlarından birisi durumundadır. Türkiye’de milyonlarca kişi işsiz durumda, sigortasız çalışmak zorunda kalıyor. İktidar milletvekilleri Aydın için tarımı, sanayisi için çok iyi diyor ama veriler maalesef tam tersini gösteriyor.

2022 yılı Ocak - Aralık aylarında 87 bin 424 kişi iş arama kurumuna başvuruda bulunmuş. Aralık 2022 itibariyle kurum kayıtlarına göre Aydın genelinde, 19 bin 884’ü kadın, 15 bin 547’si erkek olmak üzere toplam 35 bin 431 kişi işsiz durumdadır. Aydın, çevre illere baktığımızda da işsizlikte önde olan illerden biri konumunda olduğu görünmektedir.

Bunun tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Aydınlı vatandaşlarımız; işsizliğe, açlığa sürükleyen iktidara bedelini sandıkta ödetecektir. AKP tarafından ikinci sınıf il muamelesi gören, yatırım yapılmayan Aydın bunun hesabını soracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.