CHP’Lİ BÜLBÜL: KAMU GÖREVLİLERİNİN AKP’Lİ MİLLETVEKİLERİYLE ZİYARETE KATILMA SEBEBİ NEDİR?

CHP’Lİ BÜLBÜL: KAMU GÖREVLİLERİNİN AKP’Lİ MİLLETVEKİLERİYLE ZİYARETE KATILMA SEBEBİ NEDİR?

CHP Aydın Milletvekili ve Süleyman Bülbül, AKP İlçe Teşkilatı üyeleri tarafından, basın mensuplarına SMS atılmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, AKP İlçe Teşkilatı üyeleri tarafından, Söke SGK İlçe Müdürü ve çalışanlarının AKP milletvekilleri ve parti mensubu kişiler ile çiftçileri ziyaret ettikleri ve saha araştırması yaptıklarına dair basın mensuplarına SMS atılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Bülbül, “Görevlerini yerine getirirken tarafsız ve bağımsız olması gereken kamu görevlilerinin, iktidar partisi milletvekilleri ve parti teşkilat mensupları ile birlikte hareket etmeleri kamu görevlisinin görevini kötüye kullanmasıdır. Zira bir kamu göreviyle görevlendirilen kişi, bu kamu faaliyetinin yürütülmesi sırasında, görevinin gerekli kıldığı yükümlülüklere uygun hareket etmek zorundadırlar. Türk Ceza Kanunun 257. maddesi ile kamu faaliyetlerinin gerek eşitlik gerek liyakat açısından adalet ilkelerine uygun yürütüldüğü hususunda toplumda hakim olan güvenin, inancın sarsılmaması amaçlanmıştır. Kaldı ki 657 sayılı Kanunun 7. maddesi gereği devlet memurları siyasi partiye üye olamaz, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Kamuoyuna yansıyan bu tablo oldukça vahim olup kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerekmektedir” dedi.

CHP’li Bülbül Bakan Bilgin’e şu soruları yöneltti:

  1. AKP milletvekilleri ve parti mensubu kişilerce yapılan ziyaretlere kamu görevlilerinin de katılma sebebi nedir?
  2. Bahsi geçen ziyaretler hususunda ilgililer hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.