CHP’Lİ BÜLBÜL LATMOS DAĞLARINI MECLİS’E TAŞIDI

CHP’Lİ BÜLBÜL LATMOS DAĞLARINI MECLİS’E TAŞIDI

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Latmos dağlarının maden şirketleri tarafından delik deşik edildiğini belirterek, “Bu proje, vatandaşların bugüne kadar sürdürdükleri geleneksel yaşamlarını bitirme projesidir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Latmos Dağlarıyla ilgili konuşan CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, “bir şirketin çıkarı için doğayı, suyu, toprağı yok ediyorsunuz” dedi.

LATMOS DAĞLARI DELİK DEŞİK EDİLİYOR

Madenler sadece doğal varlıkları değil insan sağlığını, ekonomik gelirlerini sağladıkları zeytinciliği ve hayvancılığı da olumsuz etkiliyor uyarısı yapan CHP’li Süleyman Bülbül şu açıklamaları yaptı:

“Dünyanın ender jeolojik yapıları arasında gösterilen Aydın’ın Söke ilçesinde yer alan Latmos dağları maden işletmeleri tarafından acımasızca delik deşik ediliyor.

Maden şirketi tarafından Karakaya köyünde işletilen işletmenin yeni kırma eleme tesisi için de Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Proje de “kırma, eleme ve cevher hazırlama tesisi”nin planlandığı alan “önemli doğa alanı” olarak işaretlenmiştir.

Bir şirketin çıkarı için doğayı, suyu, toprağı yok ediyorsunuz... Madenler sadece doğal ve kültürel varlıkları değil aynı zamanda bölge insanının sağlığını, ekonomik gelirlerini sağladıkları zeytinciliği, arıcılığı ve hayvancılığı olumsuz etkilemektedir.

Bu proje, vatandaşların bugüne kadar sürdürdükleri geleneksel yaşamlarını bitirme projesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.