CHP’Lİ BÜLBÜL UYARDI: YİYECEK ET, İÇECEK SÜT BULAMAYACAĞIZ!

CHP’Lİ BÜLBÜL UYARDI: YİYECEK ET, İÇECEK SÜT BULAMAYACAĞIZ!

Süt ineklerinin kesime gittiğini ve Ekim ayında yıllık bazda toplanan inek sütü miktarının, inek peynirinin ve tereyağı üretiminin azaldığı söyleyen CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Bülbül, “yiyecek et, içecek süt bulamayacağız” dedi.

Haberin Videosu:

Süt ineklerinin kesime gittiğini ve Ekim ayında yıllık bazda toplanan inek sütü miktarının, inek peynirinin ve tereyağı üretiminin azaldığı söyleyen CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, “yiyecek et, içecek süt bulamayacağız” diyerek tehlikeye dikkat çekti.

CHP’li Bülbül’ün açıklamaları şöyle;

İktidara göre Türkiye yükselen ülke, verilere baktığımızda ise Türkiye adeta ZAMLAR ülkesi olmuş durumda.

Son 1 yılda, Süte %162, Tereyağına %137, Patatese %131, Peynire %129, Makarnaya %126, Şekere %125, Ekmeğe %100, Katı-sıvı yağa %96 zam geldi. İktidara göre ise zam değil fiyat güncellemesi oldu.

Türkiye, gıda enflasyonu sıralamasında OECD ülkeleri arasında açık ara lider konumunda. Hem ülkenin hem vatandaşın bu duruma gelmesinin tek sebebi iş bilmez AKP iktidarıdır.

Bakın; İktidarın beceriksizliği yüzünden Süt inekleri kesime gidiyor.

Ekim ayında yıllık bazda toplanan inek sütü miktarı %9,6 azaldı. Tereyağı üretimi %27, içme sütü üretimi %24 inek peyniri üretimi %5,4, yoğurt üretimi ise %3,9 azaldı. Bu verilerle yakın zamanda et ve süt fiyatlarına dev zam gelecek. Hatta yiyecek et, içecek süt bulamayacağız.

Buradan bir kez daha söylüyorum: Az kaldı gideceksiniz ve 85 milyon vatandaş rahat bir nefes alacak. Yokluk dönemi, zulüm dönemi son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.