CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili mesaj yayınladı.

Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin AKP iktidarı tarafından gasp edildiğini, bu baskı ve zulüm döneminin ilk seçimde son bulacağını ifade eden CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül açıklamasında şunları kaydetti:

Her yıl 10 Ocak, çalışan gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Ancak ülkemizde binlerce işsiz basın emekçisi varken bu günü kutlamak ne kadar mümkün? Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti AKP iktidarı tarafından gasp edilirken, doğru ve tarafsız haber yapan gazeteciler, televizyonlar yargı sopası ile birlikte cezaevi ile tehdit ediliyor. İfade özgürlüklerini yerine getiren, yurttaşın haber alma hakkını sağlayan gazetecilere yıldırma politikası uygulanıyor.

Bu nedenle Türkiye, 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre, bir önceki yıla göre dört sıra yükselerek 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer almıştır.

Bu engeller, baskılar, tehditler yüzünden işsizlikle karşı karşıya kalan gazetecilerin sayısı her geçen gün artıyor. TÜİK verilerine göre gazetecilik bölümü mezunları, sosyal hizmetler ve sanat mezunlarının hemen ardından en yüksek işsizliğe sahip kesim durumunda. Yine TÜİK verilerine göre 2021 yılında medya ve gazetecilik bölümünden mezun olanların işsizlik oranı %12,4 oranındadır.

Ancak herkes şunu bilsin bu baskı, zulüm dönemi böyle gitmeyecektir. Tüm gazeteciler, medya mensupları hak ettiği değeri görecek, herkes özgür bir şekilde yazacak, gerçekleri 85 milyona aktaracaktır. Bu özgür toplum, CHP öncülüğünde Millet İttifakı iktidarında olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.