CHP’li Bülbül’den 23 Nisan açıklaması

CHP’li Bülbül’den 23 Nisan açıklaması

CHP’li Bülbül "Adaletin, hukukun hakim olduğu, millet iradesinin egemen kılındığı bir Türkiye umuduyla…” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yaptığı açıklamada, “Anayasanın 6. maddesi ile ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilmekle, halk iradesi ulusun hâkimi kılınmıştır. Ancak, halk iradesi ile seçime gelen belediye başkanları ve milletvekilleri sırf iktidarın hırsları sebebiyle tutsak edilmiş, halkın seçme ve seçilme hakkı gasp edilmiştir” dedi. Kutsal mücadele ile elde edilen kazanımların fiilen tasfiye edilmek istendiğini belirten CHP’li Bülbül, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, adaletin ve hukukun hakim olduğu, millet iradesinin egemen kılındığı bir Türkiye umuduyla saygılarımı sunuyorum” sözleriyle kutladı.
CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak yazılı açıklama yaptı. CHP’li Bülbül’ün açıklamasında şunlar kaydedildi:
“23 Nisan, kurtuluştan kuruluşa uzanan zorlu yolun, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin, vatan sevgisinin ve bunlarla birlikte halkın egemenliğinin taçlandırıldığı günün adıdır. Millet egemenliğinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’de güneş sadece Anadolu topraklarına doğmamış, bütün mazlum ulusların da ufkunu aydınlatmıştır.
Ülkemizin kurucusu, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde ‘Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kat’î mânasiyle millî egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası millî egemenliktir’ derken adeta bugün yaşanılan sıkıntıları dile getirmektedir. Unutulmamalıdır ki, bizler bu toprakları barışın, umudun ve kardeşliğin temsilcisi çocuklarımızdan emanet aldık. Bu nedenle yarınların kurucuları çocuklarımız için demokrasiyi yaşatmalı, milli egemenliği esas kılmalıyız.
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ancak halk iradesi ile seçilenler tutsak edilmektedir”
Anayasanın 6. maddesi ile ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilmekle, halk iradesi ulusun hâkimi kılınmıştır. Ancak, halk iradesi ile seçime gelen belediye başkanları ve milletvekilleri sırf iktidarın hırsları sebebiyle tutsak edilmiş, halkın seçme ve seçilme hakkı gasp edilmiştir. Cumhurbaşkanı Adayımız ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün hala haksız ve hukuksuz biçimde Silivri Hapishanesinde tutsaktır. Son seçimlerde Hatay halkının oylarıyla Milletvekili seçilen Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararlarına rağmen görevine başlatılmamış, eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzlukla milletvekilliği düşürülmüş ve halen haksız biçimde zindanda tutulmaktadır. Halk iradesine darbe vurup, sandıktan kaçarak belediyelere kayyım atama gafletine düşenler, seçilmiş Milletvekilini zindana koyanlar elbette milletin vicdanında mahkum edilmişlerdir.
“Kutsal mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlar fiilen tasfiye edilmek istenmektedir”
Böylesine kutsal bir mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlar; tek adam rejiminin, hukukun üstünlüğünü yok sayması, adaleti ayaklar altına alması, yargıyı siyallaştırması, mahkemelerin adeta iktidar partisinin bürosu gibi çalışması, halk iradesinin yok sayılması, siyasi bekası için siyasi rakiplerini yargı eliyle tutsak etmesi sebebiyle ne yazık ki fiilen tasfiye edilmiştir.
“CHP, hukuk devletini yeniden inşa edecek”
Tüm bu yaşanan olaylar 86 milyonluk ülkemizi anayasal düzen, demokrasi ve cumhuriyet adına büyük bir kaygıya sevk etmiştir. Yaşanan adaletsizliklere, hukuksuzluklara rağmen ülkenin kurucusu partisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak; hukuk devletini yeniden inşa edecek, ülkemizi girdiği bu karanlıktan aydınlığa çıkaracağız.
“Millet iradesinin egemen kılındığı Türkiye umuduyla”
Bu duygu ve düşüncelerle bundan tam 105 yıl önce Yüce Meclisi açan ruh ve inançla başta çocuklarımızın olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, adaletin ve hukukun hakim olduğu, millet iradesinin egemen kılındığı bir Türkiye umuduyla saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.