CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ASANSÖR KAZASI İÇİN ÖNERGE

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ASANSÖR KAZASI İÇİN ÖNERGE

Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’daki KYK yurdunda bir gencin yaşamını yitirdiği asansör kazasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdi.

Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’daki KYK yurdunda bir gencin yaşamını yitirdiği asansör kazasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanmasını istediği önergede bazı iddialar da gündeme geldi.

CHP’li Bülbül önergesinde “Sicil gazetesine göre 2022 yılının Mayıs ayında kurulan şirketin KYK yurdunun asansör işini yeni aldığı, düşen asansörle ilgili daha önce de öğrenciler tarafından arıza ihbarları yapıldığı, asansörde yapım hatasının da olduğu, asansörde yaşanan sık arızalanma nedeniyle şirketin asansörün emniyet devresini iptal ettiği ve kazanın da bu duruma bağlı olarak geliştiği iddialar arasındadır” iddialarını öne sürdü.

BAKANLIĞA 11 SORU

İddiaların yapılan inceleme ve soruşturmayla bir an önce doğrulanması gerektiğini belirten Bülbül, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

  1. Irmak Asansör Otom. Tar. Hay. San. Ve Tic. Ltd Şti’ye Işıklı KYK Yurdu’na ait asansör işi hangi tarihte verilmiştir?
  2. Asansör işinin verildiği ihale şartları nelerdir? İhaleye katılan firmalar ayrı ayrı belirtilmek üzere teklif miktarları nedir?
  3. İhaleyi kazanan şirketin teklif ettiği meblağ nedir?
  4. Şirketin ihale şartlarını sağladığına ilişkin onay kim tarafından verilmiştir?
  5. Şirket hangi tarihten itibaren KYK’ya bağlı yurtların işini almaktadır?
  6. KYK yurtlarında bulunan asansörler hangi şirket tarafından denetlenmektedir? Hangi periyotlarda kontrol edilmekte, bakım ve onarım yapılmaktadır?
  7. Işıklı KYK Yurdu’ndaki asansörle en son hangi tarihte denetlenmiştir? Denetim sonunda herhangi bir arıza tespit edilmiş midir?
  8. Işıklı KYK Yurdu’nda bulunan asansörlerle ilgili kaç kez arıza şikayeti yapılmıştır? Yapılan şikayetler üzerine yapılan işlemler nelerdir? Arızanın giderilip giderilmediği denetlenmiş midir?
  9. Konu ile ilgili başlatılan idari ve adli soruşturmaların sonucu nedir?
  10. KYK yurt binası hangi şirket tarafından yapmıştır? İhale şartları nelerdir? İhaleye katılan firmalar ayrı ayrı belirtilmek üzere teklif miktarları nedir?
  11. Bina teslim alındığında asansörlerin yapım ve çalışma bölgesinde yapım hatası tespit edilmiş midir? Edilmiş ise soruşturma açılmış mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.