CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN İKTİDARA SERT SÖZLER: GÖÇMENLERİ SEÇMEN OLARAK MI KULLANMAK İSTİYORSUNUZ?

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN İKTİDARA SERT SÖZLER: GÖÇMENLERİ SEÇMEN OLARAK MI KULLANMAK İSTİYORSUNUZ?

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan göçmen sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Bülbül “Göçmenlere nasıl vatandaşlık veriyorsunuz? " diye sordu

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan göçmenlerle ilgili CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Soruşturulmadan göçmenlere vatandaşlık verilmesini eleştiren CHP’li Bülbül “Siz vatandaşlık verdiğiniz göçmenleri seçmen olarak mı kullanmak istiyorsunuz? Ama ne yaparsanız yapın Abbas yolcu, sandıkla gideceksiniz” dedi.
CHP’li Bülbül’ün göçmen sorunuyla ilgili açıklamaları şöyle;
“Ülkemizin en büyük sorunu ekonomiyle birlikte göçmen sorunudur. Göçmen sorunu ülkemizde yoksulluğu daha da artırmıştır. Çünkü Göçmenler ülkemizde ucuz iş gücü olarak görülüyor, az paraya çok iş yaptırılıyor. Verilere göre, Göçmenlerin yaklaşık %97’si kayıt dışı, düşük vasıflı işlerde çalıştırılmaktadır.
Yine göçmenlerin büyük bölümü, genellikle altyapı eksikliği bulunan yoksul semtlerde, bodrum, depo, çadır, gecekondu ya da kötü şartlara sahip konutlarda hayatlarını sürdürmektedir. Göçmenlerin yaşadığı bu yerler güvenlik açısından olduğu kadar sağlık ve hijyen açısından da asgari koşullara sahip değildir. Sığınmacıların yüzde 58’i yetersiz ev eşyasıyla barınmakta, yüzde 7’inin yaşadığı yerde hiç ısıtıcı bulunmamaktadır. Yani bu göçmen sorunu değil, bir sistem sorunudur!
“GÖÇMENLERİ SEÇMEN OLARAK MI KULLANACAKSINIZ?”
Bugün İstanbul’da 540 bin, Gaziantep’te 462 bin, Hatay’da 432 bin, Şanlıurfa’da 429 binden fazla göçmen yaşıyor.
Ankara, Adana, İzmir, Bursa da 100 bin ile 300 bin arasında göçmen var.
Göç İdaresi Başkanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de 3 milyon 761 bin 267 göçmen bulunuyor. Fakat bu rakamın 5 milyona dayandığı tahmin ediliyor.
31 Aralık 2021 tarihiyle 84 bin 152’si çocuk olmak üzere 193 bin 293 göçmen Türk vatandaşlığına geçti.
Göçmenlere nasıl vatandaşlık veriyorsunuz? Neye dayanarak neyi referans alarak kimlik kartı veriyorsunuz? Herhangi bir güvenlik soruşturması yapılıyor mu? Siz vatandaşlık verdiğiniz göçmenleri seçmen olarak mı kullanmak istiyorsunuz? Ama ne yaparsanız yapın Abbas yolcu, sandıkla gideceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.