CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ÖZCAN’A: SEÇMEN İRADESİNE İHANET ETTİ

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ÖZCAN’A: SEÇMEN İRADESİNE İHANET ETTİ

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Millet ittifakından seçilen Nazilli Belediye Başkanının AKP’ye geçmesini sert bir dille eleştirdi. CHP’li Bülbül Kürşat Engin Özcan’ı “ihanetle” suçladı.

CHP’li Bülbül şunları söyledi:

“Millet İttifakı’nın ortak adayı olarak Nazilli’den belediye başkan adayı gösterilen Kürşat Engin Özcan 2019’da yerel seçimlerde 45 bin 50 seçmenin oyunu alarak belediye başkanı seçilmiştir. Ancak bugün onu seçen seçmen iradesine aykırı olarak AKP’ye transfer olmuş ve açıkça milletin oyuna ihanet etmiş çıkarları uğruna ona destek olan Nazillili seçmenlerinin iradesine hakaret etmiştir.”

“RANTI TERCİH ETTİ”

“Nazilli seçmeni; milletin hakkını yiyenlere değil, rant sevdalılarına değil, hak, hukuk ve adalet diyenlere oyunu vermiştir. Ama Kürşat Engin Özcan anlaşılan iktidarın bu rant politikasını tercih etmiş, kul hakkı yiyenlerin yanında saf almayı seçmiştir. Güce tapmak marifet değil gücün karşısında ayakta kalmak marifettir. Özcan’ın yaptığı bu tercih! Siyaset ahlakına aykırı olup ayrıca tam olarak tamah etmedir. Ayrıca sormak da lazım, İktidar kendisine ne vaat etti de hem millet ittifakına hem de oy veren seçmenlerin iradesine ihanet etti.”

“SİYASET MEZARLIĞINDA YERİNİ ALACAK”

“CHP olarak siyasi etik yasasını iktidarımızda çıkaracağız. Milletin oyunu alıp siyasi çıkarları ile parti değiştirip makamını devam ettirenlere dur diyeceğiz. Siyasi ahlak, seçildiğin 45 Bin 50 kişinin rızasını almadan parti değiştirmek değildir. Siyasi ahlak; partini değiştirirken makamından yani Belediye Başkanlığından da istifa etmektir. Hem genel hem de yerel seçimlere az kaldı. Sayın Özcan’a hakkımızı helal etmiyoruz. Sandıkta bunun hesabını mutlaka soracağız. Sayın Özcan geçmişte örneklerinde olduğu gibi ‘siyaset mezarlığında’ yerini alacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.