CHP’Lİ KARAKOZ ASANSÖR FACİASINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’Lİ KARAKOZ ASANSÖR FACİASINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; KYK Yurdunda Yaşanan Asansör Kazasını meclis Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; KYK Yurdunda Yaşanan Asansör Kazasını meclis Gündemine Taşıdı

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK kız öğrenci yurdunda dün gece saatlerinde asansör düşmesi sonucu bir öğrencimiz hayatını kaybetmiş ve birçok öğrencimizde yaralanmıştı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “yaşanan bu olaydan sonra asansör kontrol, muayene ve bakımlarında ihmal yaşanıp yaşanmadığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıyarak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soruları şu şekilde:

  • Söz konusu yurt hangi tarihte ve hangi firma tarafından yapılarak hizmete alınmıştır? Yurt inşaatını yapan firma daha önce başka illerde yurt ya da benzeri yapılar inşa etmiş midir? Bu firmaya ait KYK tarafından kullanılan Türkiye genelinde başka öğrenci yurdu var mıdır?

  • Söz konusu yurdun, yapı müteahhitti de olan mal sahibinden kiralandığı ve KYK mülkiyetinde olmadığı yönündeki iddialar doğru mudur? Doğruysa kiralama hangi usul ve esaslara göre yapılmıştır? Kiralama bedeli ve süresi nedir?

  • Bu firmanın halihazırda Bilecik ilinde inşaatı devam eden yurt binaları olduğu yönündeki iddialar ve inşaat bittiğinde bu binaların da Bakanlık tarafından yurt olarak kiralanacağı doğru mudur?

  • Yurtta kazaya sebep olan asansörün mevzuattan kaynaklı yıllık bakım ve kontrolleri hangi kurum, kuruluş ve firmalar tarafından ne zaman yapılmıştır? Yapılan fenni muayenelerde asansörde tespit edilen bulgular nelerdir? Muayene sonunda asansöre hangi renk etiket verilmiştir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.