CHP’Lİ MERSİN “YİNE % 50 ZAM”

CHP’Lİ MERSİN “YİNE % 50 ZAM”

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin yazılı açıklamasında son günlerde doğal gaz ve elektriğe yapılan zamları eleştirdi

CHP Efeler ilçe başkanı Polat Bora Mersin'in yazılı açıklaması şöyle:

Eskiden ara ara tükettiğimiz ürünlere zam gelir, hayıflansak da bir şekilde yaşamımıza kaldığımız yerden devam ederdik. Ancak şimdilerde sabah bir uyanıyoruz, birden bire %40’lar, %50’lerde zam haberleri. İşte doğalgaza dün gece %50 birden zam gelmiş. El insaf! Pes! Hadi doğalgazı kullanmasın vatandaş, kombisini kapatsın, çalı çırpı yaksın. Battaniyesine sarılsın.

Peki, buna dayanarak elektriğe gelen %50 gecelik zammı ne yapacağız. Millet gaz açamaz gaz pahalı, lamba açamaz elektrik pahalı, lüks lambası kullanamaz akaryakıt ürünleri pahalı. Ne yapacak bu millet yahu.

Sonuç; dün Ticaret Bakanı bizzat kendisi açıkladı. 2016 yılından bu yana ülkemizde tam 250 bin şirket kepenk indirdi. 250 bin işletme… En az 2 milyon insanımız, aileleriyle 8 milyon yuttaşımız; geleceklerinin, hayallerinin üzerine kepenk indirmek zorunda kaldı AKP yüzünden.

Sen ne diyorsun Mustafa Efendi. Bu 250 bin işletmeden kaç tanesi Aydın’da, Ticaret Bakanı’na sor istersen, ya da Ticaret İl Müdürü’ne. Kaldır telefonu deki; “biz AKP olarak Aydın’da kaç hanenin ocağına ateş düşürdük 2016’dan bu yana” sor bakalım. Sonra çık Aydınlının karşısına biz AKP iktidarı olarak şu kadar sayıda Aydınlımızın hayallerini mahvettik tarumar ettik de tabi yüreğin yeterse.

Üreticinin kullandığı doğalgaza ve elektriğe %50 zam geldi. Şimdi bu zam vatandaşın kullanacağı ürüne yansıyacak mı, yansımayacak mı? Vatandaş kış önü ayakkabı alacak %50 zamlı, mont alacak %50 zamlı, tüp alacak %50 zamlı.

Peki, çare; çare tabi ki hemen sandık, şimdi sandık. Hep dedik amasız fakatsız lakinsiz seçim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.