CHP'Lİ ÖZDEMİR, "ARTIK YETER"

CHP'Lİ ÖZDEMİR, "ARTIK YETER"

CHP Aydın il kadın kolları başkanı Ayşe Özdemir yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ödemir ," daha kaç tane kız kardeşimizi koruyamayacağız" dedi

CHP Aydın il kadın kolları başkanı Ayşe Özdemir'in açıklaması şöyle:

Söke ilçesinden gelen haberle sarsıldık yine,bir kız kardeşimizi daha koruma kararına rağmen koruyamadık...
Boşanma aşamasındaki eşi tarafindan oğlunun gözü önünde pompalı tüfekle vurularak hastaneye kaldirilan Esma kardesimizin iyi haberlerini almak için ümitle beklerken, kahrolarak kötü haberi aldık. Beş çocuk annesi Esma Sedan koca şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti. Geride beş gözü yaşlı evlat bıraktı.
İçimiz yanıyor, daha kaç kadın ölmesi gerekiyor bu canileri durdurmak için?
Kadınların “Yaşam Hak”lari için İstanbul Sözleşmesi diye her gün haykırmaya devam edeceğiz. Artık yeter bu yitip giden kadınlar son olsun. Caydırıcı cezalar verilmedikçe kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam edecek. Defalarca şikayet dilekceleri, uzaklaştirma kararı olmasına ragmen koruyamadığımız bir kadınımız daha olmasın. En temel hakkımiz olan Yaşam hakkımız için mücadele etmeye, haykırmaya devam edeceğiz. Bu vahşete dur demek için bunu yaşatanlara en ağır cezaların uygulanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kadınlarımızın can simidi olan Istanbul Sözleşmesinin uygulanmasının ne kadar gerekli oldugunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Caydırıcı cezalar olmadıkça bu vahşet haberlerinin devam ediyor olmasi cok acı veriyor. Çok üzgünüz.

Artik Yeter! Hiç bir kadın kocası tarafından şiddete uğramasın. Hiç bir kadın öldürülmesin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.