CHP’li Özel Suriyelilere dikkat çekti: "28 Mayıs Suriyelilerin kalıp gitme referandumudur"

CHP’li Özel Suriyelilere dikkat çekti: "28 Mayıs Suriyelilerin kalıp gitme referandumudur"

Aydın'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümete sığınmacı politikaları üzerinden sert sözlerle yüklendi.

Aydın'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümete sığınmacı politikaları üzerinden sert sözlerle yüklendi. "28 Mayıs Suriyelilerin kalıp gitme referandumudur" diyen CHP'li Özel, 10 milyon Suriyelinin bundan birkaç seçim sonra, 30 milyona ulaşacağını belirterek Aydın'da Cumhur İttifakı'na oy veren vatandaşları da uyardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın'ın Efeler ve Nazilli ilçelerinde miting düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitinglere Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Millet İttifakı mensubu İlçe Belediye Başkanları ve meclis üyeleri de katıldı.

Konuşmasında Suriyeli sığınmacılar üzerinden çarpıcı açıklamalar yapan CHP'li Özel, Kilis’te Berberler Odası’nı, Suriyeli esnafın desteklediği adayın kazandığını belirterek, ilerleyen süreçte Suriyelilerin nüfus artışına paralel olarak iktidarın belirlenmesi noktasında da öncül rol üstlenebileceği riskine dikkat çekti.


ÖZEL: BU MİLLET OSLO'DA GÖRÜŞME YAPTIĞINIZI BİLİYOR
Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'nı eleştiren sözlerine yanıt veren Özel, "Dediler ki bunlar gelirse Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacaklar. Şimdi Efeler diyarı Aydın, canım Aydın, burada bu sözü söyleyene söyle; Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekili Özgür Özel geldi mikrofonu eline aldı ve vurdu ve dedi ki de, Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur. Vicdansızlar, Allah’tan korkmazlar, kuldan utanmazlar, nerede böyle bir cümle varsa çıkaran, gösterin ama bu yalanla milletten alamadığı oyu almaya çalışanlar, bu millet Oslo’da görüşme yaptığınızı, otobüsün üstüne PKK'lıları çıkartıp gezdirdiğinizi, çadır mahkemesini, İstanbul seçimine giderken 'Parmaksız Zeki' kod adlı Öcalan’a TRT kamerasına çıkarıp oyunuzu Ekrem İmamoğlu’na vermeyin diye video çektirip TRT’de yayınlattığınızı, Abdullah Öcalan’dan mektup yazdırıp AK Parti’ye destek aldığınızı biliyor mu; biliyor. Niye bunu sadece Millet İttifakı söylüyor. Bugün ya da yarın Abdullah Öcalan’ı çıkarmayı düşünen PKK ile pazarlık edenin Allah bin belasını versin" dedi.


ÖZEL: OY VERİRKEN YARINI DÜŞÜNEREK OY VERİN
AKP hükümetinin sığınmacılar politikasına dikkat çeken CHP'li Özel, "Tayyip Erdoğan kazanırsa, açıkça söylüyor ‘kalacaklar’ diyor. Kılıçdaroğlu kazanırsa, açıkça söylüyoruz ‘gidecekler. 28 Mayıs Suriyelilerin kalıp gitme referandumudur” dedi. Suriyelilerin, Türklere göre doğum oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Özel, “10 milyon Suriyeli, bundan birkaç seçim sonra, 30 milyon. Gün geldiğinde artık AK Partili, MHP’li Aydınlı, ‘artık değiştireyim’ dese de Suriyeliler oy verdiği için iktidarı değiştiremeyeceksiniz. Bu sözüm birinci turda Tayyip Bey’e oy verenler, hesap şu; şu anda 10 milyon Suriyeli var, bu rakam, bu politikalarla Türkiye’de bizlerin doğum oranı yüzde 1,7 ile yüzde 2.1 arasında. Suriyelilerin yüzde 5.7 ile yüzde 7.2 arasında. 10 milyon Suriyeli, bundan birkaç seçim sonra, 30 milyon. Kilis’te Berberler Odası’nı, Suriyeli esnafın desteklediği aday kazandı. Gaziantep Esnaf Odası, bir değil, iki seçim sonra Suriyeliler kazanacak. Gün geldiğinde artık AK Partili, MHP’li Aydınlı, ‘yeter’ dese de ‘bıçak kemikte’ dese de, ‘artık değiştireyim’ dese de Suriyelilere oy verdiği için iktidarı değiştiremeyeceksiniz. Tehlikenin farkında mısınız? Bu yüzden 28 Mayıs Pazar Günü oy verirken, sadece bugünü düşünerek oy vermeyin, oy verirken evladınızı, doğmamış torununuzu düşünerek oy verin


ÖZEL'DEN SANDIK ÇAĞRISI
Aydın'dan tüm Türkiye'ye seslenerek vatandaşları oy kullanmaya davet eden CHP'li Özel, "Geçen tur bize oy atan her bir oyun sandığa gelmesini bekliyoruz. Sizin ikna edeceğiniz kararsızları, ayrıca geçen seçim başka oy kullanıp şimdi hatanın farkına varanları sandığa getirmenizi bekliyoruz. Muhalefete, geçen seçim 1. turda oy vermiş herkes gelip tekrar oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verirse bu seçimi ne yaparlarsa yapsınlar zaten kazanıyoruz. Her biriniz sandığa gelme, gelmeyeni getirme konusunda gayret etmeye söz veriyor musunuz?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.