ÇİFTÇİ DOSTU KARAKOZ

ÇİFTÇİ DOSTU KARAKOZ

Fox TV Karakoz'un açıklamasını ana haber bülteninden duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz çiftçinin derdini gündeme taşımaya devam ediyor.

Milletvekili seçildiği günden itibaren, AKP Hükümetinin yanlış tarım politikalarını gündeme taşıyan Milletvekili Karakoz "çiftçi dostu milletvekili" olarak anılmaya başlandı.

Haber: Durmuş Tuna

Milletvekili seçildiği günden beri üreticinin sesi olmaya devam eden milletvekili Karakoz'un açıklaması Fox TV ana haber bülteninde karşılık buldu ve ulusa duyuruldu.

Açıklaması haber yapılan Milletvekili Karakoz; "Mazotun litre fiyatı 2018 yılında 5 lira 63 kuruştu. Bugün 37 lira 89 kuruş, yüzde 573 artmış. Başta arpa, buğday, mısır ve yulaf olmak üzere tüm tahıl cinsi ürünlerde kullanılan DAP Gübresinin tonu; 2018 yılında 2 bin 383 TL’ydi bugün yüzde 786 arttı ve 21 bin 120 TL oldu. Tahıllarda, meyvelerde ve sebzelerde kullanılan ÜRE Gübrenin tonu; 1.664 TL’ydi bugün 15 bin 440 TL yaşanan artış yüzde 827. Hububat, pamuk, ayçiçeği ve mısır olmak üzere tüm ürünlerde taban gübresi olarak kullanılan 20.20.0 Kompoze Gübre ise 2018 yılında 1.587 TL’ydi bugün yüzde 777 artarak 13 bin 920 TL oldu. Bu Gübrelerin fiyatı ortalama yüzde 796, mazotun fiyatı ortalama yüzde 578 arttı” dedi.

AKP AYDIN İL BAŞKANI VE AKP'li BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜLER
AKP Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ile AKP Bölge Milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş çiftçinin derdini görmezden geliyorlar.
Üretici büyük sorunlarla boğuşurken, AKP Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ile AKP Bölge Milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş'ın vatandaşın derdini görmezden gelmeleri tepki çekiyor.

TARIM ŞEHRİNİN MİLLETVEKİLLERİ AMA KAFALARINI KUMA GÖMÜYORLAR
Çiftçi üretim yapamaz hale geldiği halde tarım şehri olan Aydın İli'nin AKP'li milletvekilleri kafalarını kuma gömmeyi tercih ediyorlar. Vatandaşın ve çiftçinin derdiyle dertlenmeyen AKP milletvekillerinin tek dertleri şahsi menfaatleri için kafa yormak şeklinde yorumlanıyor. 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için kafa yoran Mustafa Savaş ve arkadaşları üreticinin kapısını çalmıyor ve "dediniz nedir?" demiyorlar.

ÇİFTÇİ DOSTU ÖZLEM ÇERÇİOĞLU GİBİ...
Tek dertleri Aydın Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanmak olan Mustafa Savaş ve arkadaşları çiftçi dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yıpratmak için algı politikası uyguluyorlar.
Ürünleri para etmeyince zarar eden Aydın çiftçisinin her seferinde imdadına yetişen Başkan Çerçioğlu'nu itibarsızlaştırmak isteyen Mustafa Savaş ve arkadaşları yandaş medya aracılığıyla iftira içerikli haberler yapılmasını sağlıyorlar. Her zaman ğreticinin yanında olan Özlem Çerçioğlu gibi Milletvekili Evrim Karakoz da Türk tarımının kalkınması için çaba gösteriyor. Başkan Çerçioğlu'nu kendisine örnek alan Milletvekili Karakoz her fırsatta AKP Hükümetinin yanlış tarım politikalarını meclis kürsüsüne taşıyıp, üreticinin derdine derman olmaya çalışıyor. Evrim Karakoz açıklamalarıyla şimdiden halkçı milletvekili olacağı sinyallerini vermeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.