CİMER MERA ALANI KONUSUNDA NOKTAYI KOYDU AMA İŞGAL DEVAM EDİYOR

CİMER MERA ALANI KONUSUNDA NOKTAYI KOYDU AMA İŞGAL DEVAM EDİYOR

Didim mera alanında faaliyet gösteren Ufuk Hazır Beton, Kösem Beton, Değişim Beton santrallerinin durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından da onaylanmasına rağmen işgale devam ediliyor.

DİDİM BELEDİYESİ VE HALKA RAĞMEN İŞGAL SÜRÜYOR
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın mera alanında yaşanan çevre kirliliği ve doğa tahribatının sonlandırılması yönünde attığı adım sonrasında yaşanan gelişmeler vatandaşları memnun etmiş ve Mera Kanunu ihlalleriyle gündeme gelen beton santralleri için geri sayım başlamıştı.
Çivi bile çakılmaması gerektiği halde peşpeşe beton santralleri kurulmasına müsaade edilen mera alanı için imar değişikliğine gidilmeyeceğini resmi yazıyla Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Komisyonu'na bildiren Başkan Atabay'ın kararlı tutumu çevreci dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.
Beton santrallerinin sebep oldukları çevre kirliliği ile doğa tahribatının şehrin geleceğini daha fazla tehdit etmesini istemeyen Sivil Toplum Kuruluşları, Devlet Kurumlarının resmi yazışmalarına rağmen olumlu gelişme yaşanmamasına anlam veremiyorlar.

CİMER'E GÖRE DE İŞGAL BİTMESİ GEREKİYOR
Didim Belediyesi'nin CİMER'e yaptığı başvuruya istinaden verilen cevapta da mera alnında işgalci konumundaki işletmelerin tahliyesi yapılması gerekiyor.
Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü tarafından cevaplandırılan CİMER başvurusunda, 27 Mart 2022 tarihine kadar Didim Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılmaması halinde tahsis amacı değişikliğinin iptal edileceği net bir şekilde belirtilmişti.
Vatandaşların yüreğine su serpen bu durum, mera alanında yaşanan işgallerin ve Mera Kanunu ihlallerinin son bulacağı anlamı taşıyor ama Aydın Valiliği'nden işgale karşı hiç bir adım atılmıyor.
Didim Belediye Başkanı Atabay'ın mera alanının beton santralleri alanı olmaması yönündeki kararı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından da onaylanmış olması işgalciler açısından geri sayım olarak değerlendiriliyor. Başkan Atabay'ın görüşünün CİMER tarafından onaylamış olması doğa tahribatına son verileceği anlamı taşısa da işgalin devam ediyor olması tepki çekiyor.

DİDİM HALKI TEPKİLİ
Mera alanında gözle görülür suistimaller nedeniyle tahsis amacı değişikliğine sıcak bakmayan Didim Halkı, "mera alanının beton santralleri alanına dönüşmesini istemiyoruz. Didim Belediye Başkanı Atabay bu yöndeki kararını Aydın Valiliği'ne bildirmiş ve bu yönde imar planı hazırlamayacaklarını belirtmişti. Söz konusu alan Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde bulunuyor. Yakın zamanda bölgede oluşacak turizm tesisleri beton santralleri ile içiçe olamaz. Özelleştirme İdaresince onanan İmar Plânları bölgede oluşacak konut alanlarının getireceği nüfusun olumsuz yönde etkilenmesi demektir. Beton santrallerinin faaliyetlerinden dolayı halk olarak bugüne kadar olumsuz yönde yeterince etkilendik. Beton santrallerinin Didim'e daha fazla zarar vermesini istemiyoruz. Didim'in ismi turizmle anılsın istiyoruz" diyorlar.

cimer.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.